Máte všetkého už akurát tak dosť?

V podobnej situácii si niekedy ocitne každý z nás. Možno sa vám všetko rúca, nič nestíhate, každý vás len hnevá a všetko sa na vás z každej strany valí. Máte chuť zaliezť do postele a nevyjsť stadiaľ aspoň mesiac, kým sa všetko neupokojí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veľmi dobre však viete, že toto by riešenie nebolo. Vyskúšajte radšej niektorú z týchto 10 činností – naozaj fungujú.

#1 Od všetkého si doprajte pokoj

To jediné, čo teraz potrebujete, je pár dní ticha a samoty. Len tak si utriedite svoje myšlienky – a možno to je presne to, čo potrebujete. 

#2 Pripomeňte si svoje úspechy

Či už vo svojom súkromnom alebo vo svojom pracovnom živote, určite ste ich už začali viacero. Ak ste aktuálne všetkým znechutení, pripomeňte si ich. Naozaj to pomáha. 

#3 Venujte sa niečomu, čo vás naozaj baví

Každý z nás má nejakú činnosť, pri ktorej jednoducho zabúda na čas a na všetko ostatné. Aj keď nemáte na nič chuť, venujte jej aspoň niekoľko hodín. Výsledok vás príjemne prekvapí. 

Foto: Photo by Una Laurencic from Pexels

#4 Poďakujte sa druhým

Ak je vám naozaj mizerne, spomeňte si na 3 ľudí, za ktorých ste vo svojom živote naozaj vďační a napíšte im správu, kde sa im za to poďakujete. To, čo chceme dostať, musíme veľakrát najprv dať, no väčšinou to naozaj stojí zato. 

#5 Choďte do prírody

Jej silu veľakrát podceňujeme, čo je však chybou. Choďte na dlhšiu prechádzku a užívajte si každý kúsok prírody, ktorý vás bude obklopovať. 

#6 Robte niečo, čo vás zaujíma

Skúste sa naučiť niečo nové alebo pracujte na rozvíjaní nejakej zručnosti. Zvedavosť odokrýva nové možnosti, únava ich, naopak, skrýva či ničí. 

#7 Zavolajte svojmu starému priateľovi

Veľakrát nemáme čas ani na veci, na ktorých naozaj záleží. Kedy ste naposledy zavolali svojmu priateľovi, s ktorým ste niekedy tvorili nerozlučnú dvojicu? Napravte to.

Foto: Photo by bruce mars from Pexels

#8 Oprášte svoje staré koníčky

Milovali ste niekedy kreslenie, varenie či hranie na gitare, no potom ste sa toho kvôli niečomu vzdali? Napravte to a začnite sa tomu venovať zas. Možno vo vás opäť vzbĺkne plameň nádeje, motivácie a chuti pustiť sa do niečoho veľkého. 

#9 Nebráňte sa slzám

Nezabúdajte, že slzy nie sú prejavom slabosti, ale toho, že ste boli silní až pridlho. Nebráňte sa im, možno práve slzy vám poskytnú úľavu, po akej túžite. 

#10 Poriadne si zacvičte

Je pravdou, že keď je unavená naša myseľ, absolútne bez energie je aj naše telo. Ak sa vám však podarí prekonať počiatočný odpor, budete na seba nielenže hrdí, ale do tela sa vám vyplaví aj obrovské množstvo endorfínov, čo vám môže naozaj len a len pomôcť. 

Pozri aj: Možno to nie je “len únava” či lenivosť. Toto je 9 príznakov toho, že trpíte chronickým únavovým syndrómom

thoughtcatalog

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov