Foto: Image by TeroVesalainen from Pixabay

Psychológia a chudnutie toho majú spoločného oveľa viac, než by ste si mysleli.

Snažíte sa ešte pred letom dostať do formy, nedarí sa vám? Skúste si pomôcť týmto jednoduchým psychologickým trikom, ktorého efektivita vás naozaj prekvapí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Otázka znie veľmi jednoducho – ako často sa vážite? Ako sa totiž podarilo dokázať vďaka tomuto výskumu, ak sa budete vážiť denne, výrazne vám to môže pomôcť pri chudnutí. Viacerí účastníci tohto výskumu počas jeho trvania schudli len vďaka tomuto triku – bez toho, aby nejak zásadne zmenili svoj jedálniček, alebo aby začali cvičiť.

Vysvetlenie tohto zaujímavého javu tkvie v našej psychike a v samotnej podstate je veľmi jednoduché. Ide len o to, že ak sa budete vážiť denne, budete mať samých seba pod pravidelným dohľadom, vďaka čomu si nedovolíte, aby sa hodnota na váhe dostala na úroveň, ktorá vás samých prekvapí. 

Foto: Image by Vidmir Raic from Pixabay

Tento trik funguje výborne aj počas sviatkov, akými sú napr. Veľká noc či Vianoce, no napríklad aj počas dovolenky, kedy si človek rád dopraje o čosi viac. 

Spoluautor tohto výskumu, Dr. Jamie Cooper, sa vyjadril nasledovne: “Je to jednoduché, ľudia so sebou chcú byť spokojní. Ak sa odvážite každý deň, mierny psychický tlak vás prinúti napríklad ísť si zacvičiť alebo dopriať si jeden deň, kedy budete jesť len ľahké jedlá. Takýmto spôsobom si môžete svoju váhu nielen udržať, ale aj schudnúť.”

Výskumu sa zúčastnilo celkovo 111 ľudí, ktorí boli pozorovaní po dobu 14 týždňov – vrátane obdobia Vianoc. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov