Nielen na Slovensku sa dejú bizarné veci…

Tento prípad je zvláštny hneď niekoľkými vecami. “Liečba” homosexuálnych ľudí, sex s pacientmi, sex vo vlastnej kancelárii… Ale poďme na to pekne po poriadku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Celý tento prípad pojednáva o Dr. Melvynovi Iscoveovi, ktorý je, lepšie povedané, bol, psychiatrom v kanadskej provincii Ontário. O tomto 72-ročnom mužovi bolo známe, že sa špecializoval na “liečbu” homosexuálov.

Tu však narážame na prvú bizarnosť, nakoľko Svetová zdravotnícka organizácia prestala homosexualitu definovať ako chorobu ešte v roku 1992. Používať sa však mohla tzv. “konverzná terapia”, ktorá mala zmeniť homosexuála na heterosexuála.

Jej podstúpenia však samozrejme malo byť dobrovoľné a tak, ako všetky psychologické, psychiatrické či terapeutické metódy, tak aj konverzná terapia mala stanovené, ako by mala prebiehať.

O konverznej terapii sa hovorilo nedávno aj v Európskom parlamente, ktorý ju však odsúdil a všetkým členským štátom EÚ odporúča jej zrušenie. Táto diskusia však nie je jediným dôvodom, prečo sa o konverznej terapii v týchto dňoch toľko hovorí. Vráťme sa preto k prípadu Dr. Melvyna Iscovea.

pixabay.com

V kanadskom Ontáriu bola táto terapia zakázaná ešte v roku 2015, avšak jeho “prehrešky” sa odohrali ešte okolo roku 2000. Výbor venujúci sa prešetrovaniu jeho bizarného príbehu totiž zistil, že si zvolil naozaj nezvyčajnú liečebnú metódu – sex.

Prešetrujúca komisia totiž dospela k záveru, že súčasťou terapie Dr. Iscoveho bol sex s jeho “pacientmi”, ktorí sa snažili stať sa heterosexuálmi. Ako sa zistilo, tejto nevšednej liečebnej praktike sa zvyčajne oddával mimo svojej kancelárie, avšak raz svojim túžbam neodolal a pacienta začal “liečiť” priamo vo svojej kancelárii.

Podľa výpovedí “poškodených” im Dr. Iscove nahovoril, že táto liečebná metóda ich má zbaviť sexuálneho napätia. Miesto toho, aby o sexe s mužom fantazírovali si ho užijú, sexuálne napätie sa uvoľní a oni sa ako mávnutím čarovného prútika stanú heteroseuálmi.

Takto to však samozrejme nefungovalo a opäť sa potvrdilo, že lož má krátke nohy. Síce po viac ako 10 rokoch, no na neetické správanie Dr. Iscoveho sa prišlo a samozrejme mu bola okamžite odňatá lekárska licencia.

Otázne však ostáva, aký bol doktorov účel a aký úmysel. Myslíte si, že len zneužil svoju moc, alebo podľa vás skutočne mohol svojej teórii veriť?

Pozri aj: Helmut Kentler a jeho zvrátený experiment: Deti zveril do starostlivosti pedofilov. Za jedlo a starostlivosť im museli platiť sexom

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov