Foto: Photo by rawpixel.com from Pexels

Ide o nový typ osobnosti, ktorý rozvíril vody psychológie.

Zatiaľ čo klasického “alfa samca” spoznáte na kilometre kvôli jeho sebavedomiu  extraverzii, dominancii či až agresivite, určite by ste nemali problém ani s rozoznaním beta muža. Ten je zas, naopak, introvertný a submisívny. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aký je však sigma muž? Ide o nový typ osobnosti a jeho 10 charakteristických vlastností popísal portál The Minds Journal. 

#1 Je vlk samotár

Nie je vyslovene introvertný, no je zvyknutý spoliehať sa výhradne sám na seba. Má svoje vlastné a pevne stanovené ciele a hodnoty a nenecháva sa nikým ovplyvniť. 

#2 Je nezávislý

Sigma muž nie je odkázaný na nikoho pomoc. Vie, že čo si zaumieni, to aj dosiahne – sám, svojou vlastnou snahou a svojím vlastným pričinením. 

#3 Má rád ticho

Nehovorí veľa, no keď niečo povie, môžete mať istotu, že to bude mať hlavu a pätu. Uvedomuje si, že menej je niekedy oveľa viac. 

#4 Rád reflektuje

Všetko si pozorne všíma a je veľmi vnímavý. Jeho pozornosti nič neujde a na základe toho dokáže priam skvele analyzovať a reflektovať akúkoľvek situáciu.

#5 Je veľmi inteligentný

Inteligencia vôbec nie je o vzdelaní. Nemusí mať žiaden titul ani prestížnu strednú školu, no samotný život a jeho tvrdá práca z neho spravili výnimočne inteligentného muža. 

Photo by Muhammad Rifki Adiyanto from Pexels

#6 Je rebel

Sigma muž si vytvára svoje vlastné pravidlá a sú to jediné stanovy, ktoré je ochotný rešpektovať. Odmieta sa niečomu podriadiť len preto, že to tak robí väčšina. Keď niečo chce, jednoducho si ide za tým. 

#7 Dostáva sa mu veľa pozornosti

Avšak pozor – on po nej na rozdiel od alfa muža vôbec neprahne. Pre jeho atraktivitu, silnú charizmu a očarujúcu osobnosť sa mu dostáva veľa pozornosti, avšak bez toho, aby sa o to snažil.

#8 Nedá si siahnuť na svoj životný štýl

Jeho životný štýl je vo väčšine prípadov veľmi špecifický a neznesie, keď má niekto potrebu komentovať ho alebo ho súdiť. Nenasleduje však trendy, on si vytvára svoje vlastné. 

#9 Je dobrodruh

Nebojí sa nových výziev a veľmi rád objavuje nové miesta a nové kultúry. Miluje cestovanie a berie ho ako príležitosť nielen na oddych, ale aj na osobnostný rast. 

#10 Dokáže sa prispôsobiť

Ľudí nesúdi a nemá žiadne zbytočné predsudky. Pravých priateľov má síce len pár, no vôbec mu nerobí problém dať sa do reči s kýmkoľvek. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov