Foto: Photo by TOPHEE MARQUEZ from Pexels

Nasledujúce riadky pochopia len ľudia, ktorých trápi úzkosť.

To, ako vyzerajú vzťahy ľudí s úzkosťou, dokonale popísal portál Thought Catalog. Zameral sa pritom na to, ktorá fáza vzťahu je pre týchto ľudí najnáročnejšia. Ak úzkosť trápi aj vás, veľmi dobre viete, že ide práve o začiatok vzťahu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ľudia ani len netušia, koľkokrát denne si človek s úzkosťou skontroluje svoj mobil, keď s niekým začne chodiť. Prehodnocuje každú jednu správu od svojej novej polovičky, extrémne prehodnocuje každú jednu svoju odpoveď, a keď prejde niekoľko hodín a neprichádza žiadna odpoveď, nepremýšľa nad ničím iným než nad tým, čo spravil zle. 

Ľudia s úzkosťou očakávajú, že daný vzťah sa skončí ešte skôr, než sa začal. Majú oňho obavy. A paradoxne, práve tým ho oni sami ničia. 

Jednoducho sa však len boja, že to dopadne tak, ako vždy. A práve preto niekedy takýto vzťah sami ukončia – zo strachu. Aj keď ich robil šťastnými. 

Photo by Palu Malerba from Pexels

Ľudia s úzkosťou sú na začiatku vzťahu až príliš opatrní a prehodnocujú všetko, čo povedia, pretože nechcú povedať nič zlé. Ak si s nimi niečo dohodnete, budú vyslovene očakávať, že to na poslednú chvíľu zrušíte. A keď pri nich budete zaspávať, všimnete si aj to, koľko sa v noci prehadzujú, pretože nedokážu zaspať – keďže práve až prehnane analyzujú všetko, čo sa im počas dňa stalo. 

Budete na nich vidieť, koľko nesmierne veľa snahy do vášho vzťahu dávajú. Ako nesmierne im na ňom záleží. A to sú presne tie chvíle, kedy vám ukazujú svoju zraniteľnosť. 

Pravda je však taká, že nikto vás nebude nikdy milovať hlbšou a úprimnejšou láskou, ako títo ľudia. A nikto vám to nebude dávať viac najavo. Ak teda hľadáte len plytký či povrchný vzťah, toto určite nebude pre vás. 

Ak však hľadáte bezpodmienečnú lásku, ktorá nemá hraníc, človek s úzkosťou vám ju určite dá. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov