Foto: Photo by Kat Jayne from Pexels

Máte ešte dosť času na to, aby ste tieto chyby napravili.

Všade sa veľmi často hovorí, že každý jeden deň by sme mali prežiť tak, ako by bol náš posledný. Sami však určite veľmi dobre viete, že ide o radu, ktorá sa síce veľmi ľahko vysloví, no o ťažšie sa dodržiava. Či sa nám to páči alebo nie, čas každého z nás je vymedzený a skôr či neskôr nadíde deň, kedy začneme rekapitulovať, či sme s tým, ako sme prežili svoj život, spokojní.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nebolo by vtedy krásne povedať si, že svoj život ste si užili naplno a prežili ste ho naozaj šťastne? Žiaľ, nie každý má toto šťastie a niektorých ľudí začínajú vo vyššom veku trápiť neznesiteľné výčitky svedomia. Čo ľutujú najčastejšie?

Poučte sa z ich chýb a vyhýbajte sa im za každú cenu.

#1 Nenasledovali svoje sny

Hovorí sa, že je vek je len číslo, a do obrovskej miery je to pravda, no pravdou je rovnako aj to, že každý z nás má svoje fyzické limity. V 70-tke len ťažko dosiahnete to, na čo máte v 30-tke bez problémov. Nasledujte preto všetky svoje sny a túžby, kým máte čas. Dokážete všetko, čo si zaumienite, musíte na sebe len poriadne tvrdo pracovať a veriť v seba. 

#2 Mali príliš veľa obáv

My, ľudia, sme už raz takí. Dookola budeme premýšľať nad tým, ako sa všetko môže pokaziť a čo najhoršie sa môže stať — a týmto negatívnym myšlienkam venujeme obrovské množstvo času. Pred problémami si samozrejme netreba zakrývať oči, no riešte ich naozaj až vtedy, keď skutočne nastanú.

Photo by A L L E F . V I N I C I U S Δ on Unsplash

#3 Uprednostnili svoju zónu komfortu pred pravou láskou

Možno by vás prekvapilo, koľko ľudí zotrváva v nešťastných vzťahoch len pre pocit komfortu alebo kvôli strachu zo samoty. Niektorí takto prežijú celé desaťročia, možno dokonca celý život. A keď príde ten pravý/tá pravá, jednoducho si to odmietajú pripustiť, a tak prichádzajú o jedinečnú (a jedinú) možnosť okúsiť, aké je to prežiť lásku svojho života. Nespravte rovnakú chybu. Ak niečo stojí za to, aby sme tomu obetovali naozaj všetko, je to práve láska. 

#4 Necestovali, keď mohli

Človek nie je strom — nikto z nás nemá zapustené korene, a preto nie je povinný nikde zotrvávať. Ak vám to zdravie a finančná situácia dovolia, cestujte toľko, koľko len môžete. Práve vďaka cestovaniu získate neuveriteľný rozhľad a obrovské množstvo skúseností, ktoré vám už nikdy v živote nikto nevezme. 

Photo by The Lazy Artist Gallery from Pexels

#5 Zostali zaseknutí v každodennej rutine

Práca, starostlivosť o rodinu, povinnosti. Od pondelka do nedele takmer na chlp rovnaký harmonogram — a to niekoľko rokov. Toto naozaj nechcete. Ak sa však do tohto kruhu raz dostanete, je veľmi ťažké vymaniť sa z neho. Neprežívajte, žite. Čas je jednou z mála vecí, ktoré sa nedajú kúpiť a viac ako práve teraz ho už nebude mať nikdy. Využite ho preto rozumne. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov