Foto: Christmas Inheritance / Netflix

Nemáte tento rok chuť na vianočné klasiky?

Perinbaba, Sám doma, Mrázik, Láska nebeská a mnohé iné. Tieto filmy sú síce krásne a Vianoce by bez nich v mnohých domácnostiach Vianocami ani neboli, no možno už máte chuť pozrieť si niečo nové.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Brightside priniesol tipy na milé filmy či rozprávky, ktoré si aktuálne môžete pozrieť v kinách či na Netflixe, a zaručené vás naladia na tú správnu vianočnú vlnu.

#1 The Christmas Chronicles

Hlavnými postavami tohto príbehu sú dvaja súrodenci, ktorí sa nedokážu vystáť. Spoločne sa však náhodou ocitnú v ten správny čas na (ne)správnom mieste – presne tam, kde sa Santovi pokazia sane. Ich úlohou sa tak stane pomôcť mu do rána doručiť všetky darčeky a navyše prinávrátiť do svojho domova vianočného ducha. Ide o veľmi milý príbeh ako pre deti, tak i pre dospelých. 

#2 Christmas Inheritance

V tomto vianočnom príbehu je hlavnou postavou dedička podniku, ktorého obrat sa pohybuje v miliónoch dolárov. Aby okolie presvedčila o tom, že sa na ňu dá spoľahnúť, dostane zaujímavú úlohu – ísť do svojho rodného mesta s vreckovým len 100 dolárov a doručiť jeden list. To však, samozrejme, nebude také jednoduché, a jej osud uštedrí hneď niekoľko dôležitých lekcií… Aj tento film vás dostane do tej správnej vianočnej nálady. 

#3 Klaus

Toto je niečo pre milovníkov rozprávok. Hlavnou postavou je nie príliš ambiciózny poštár, ktorého pošlú na ostrov nachádzajúci sa nad polárnym kruhom s úlohou doručiť 6 000 listov. Ak sa mu to nepodarí, jeho bohatá rodina ho jednoducho vydedí. Poštár stojí pred náročnou úlohou, pretože ľudia sa medzi sebou na ostrove sotva rozprávajú – nieto aby si ešte písali listy. Musí teda vymyslieť plán, ako túto vianočnú tradíciu obnoviť. Či sa mu to podarí, zistíte, ak si túto krásnu rozprávku pozriete. 

#4 Let it snow

Na tento krásny príbeh natočený podľa rovnomennej knihy sa čakalo niekoľko rokov. Čakanie však stálo za to. Vo filme sa vám ukáže hneď niekoľko príbehov mladých ľudí, ktorých spája pred Vianocami jedna veľmi dôležitá vec – túžba po láske. 

#5 A Christmas Prince

V tomto príbehu je novinárka vyslaná do do kráľovského sídla aby predstierala, že je učiteľkou – samozrejme s úmyslom dozvedieť sa čo najviac o škandalóznom princovi Aldovie. Pravda, ktorú sa dozvie, je však šokujúcejšia, než by si ktokoľvek myslel. Teraz sa musí rozhodnúť, čo spraví – napíše článok, ktorý jej zaručí skvelú kariéru, alebo bude mlčať a uchová si tak novovytvorené priateľstvá a dokonca i lásku? Tento film je presne tým, čo potrebujete na vianočné leňošenie pri TV. 

#6 A Wish for Christmas

Hlavná hrdinka tohto príbehu, Sara, má v práci množstvo skvelých nápadov, no sú jej nanič. Jej priamy nadriadený ich totiž zakladateľovi spoločnosti prezentuje ako svoje vlastné. Na Vianoce má preto jediné želanie – stať sa sebavedomou ženou, ktorá sa bude vedieť postaviť za svoje nápady. Vianočné zázraky sa dejú a Sara tak túto “superschopnosť” získa. Problémom je, že len na 48 hodín… Ako ich využije? Pozrite si tento film a uvidíte. 

#7 Last Christmas

Tento film z roku 2019 vám rozpovie príbeh o mladej žene, ktorá pracuje v celoročnom vianočnom obchode ako škriatok, no už niekoľko rokov sníva o tom, že sa stane speváčkou. Celý jej život sa začne meniť, keď sa stretne s Tomom. Ak hľadáte nejaký milý príbeh s nečakanými zvratmi, tento film je pre vás tým pravým. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov