Aj takýto vzťah raz musí prísť, aby ste si o to viac vážili ten, ktorý príde po ňom.

Ako už isto viete, nie každý vzťah sa jednoducho podarí. Niektoré vzťahy sú krásne a vytrvajú, iné ukončujeme s obrovským žiaľom a ďalšie ukončujeme krútiac hlavou nad tým, ako sme s takouto osobou vôbec mohli vydržať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak už svoj najhorší vzťah v živote máte za sebou, určite budete súhlasiť s tým, že v ňom bolo prítomných týchto 10+ vzorcov správania. Ak ho za sebou ešte nemáte, pre svoje dobro si nasledovné rady vezmite k srdcu.

#1 Nikdy nebuďte s niekým, kto vám už od začiatku klame. Môže ísť aj o absolútnu drobnosť, no ak vám niekto klame už v začiatkoch vzťahu, môžete si byť istí, že s tým neprestane ani neskôr.

#2 Nikdy nebuďte s niekým, kto vám podkopáva sebavedomie. Ak sa pri niekom cítite ako menej inteligentní, menej šikovní či menej krásni, ako v skutočnosti ste, odíďte, kým je čas.

#3 Nikdy nebuďte s niekým, o koho sa musíte snažiť. Za láskou by sa nemalo utekať, láska by si vás mala nájsť. Ak musíte prvý krok neustále robiť vy, vedzte, že to láska nie je.

Photo by Parker Whitson on Unsplash

#4 Nikdy nebuďte s niekým, kto sa stará len o seba. Ak si niekto myslí, že je vo všetkom dokonalý a odmieta prevziať zodpovednosť za akékoľvek svoje chyby, takýto človek naozaj nie je stvorený pre vzťah.

#5 Nikdy nebuďte s niekým, kto vás ignoruje. Ak si vás niekto všíma len vtedy, keď potrebuje spoločnosť na vášnivú noc alebo návštevu nejakého podujatia, priznajte si, že o lásku určite nejde.

#6 Nikdy nebuďte s niekým, kto vás núti skrývať svoje emócie. Človek, ktorý vás nazve “precitliveným” vždy, keď prejavíte svoje city, vám naozaj nestojí zato.

#7 Nikdy nebuďte s niekým, koho sa všetko dotkne. Byť vo vzťahu s niekým, kto sa urazí za každý maličkosť, je hotovým peklom.

#8 Nikdy nebuďte s niekým, kto vám dáva ultimáta. Ak vám niekto dáva na výber z možností buď on/a alebo čokoľvek iné, vždy si zvoľte tú druhú možnosť. Nikto nie je oprávnený dávať vám ultimáta. To, čo je pre vás najlepšie, musíte vedieť vy sami.

unsplash.com

#9 Nikdy nebuďte s niekým, kto má pred vami tajomstvá. Ak pred vami neustále niečo skrýva a celý jeho život je ako Pandorina skrinka, neprinieslo by vám to naozaj nič dobré.

#10 Nikdy nebuďte s niekým, kto si na vás ventiluje zlú náladu. Každý z nás má nejaké problémy a je každého úlohou, aby sa s nimi dokázal vysporiadať. Ventilovať si zlosť či zlú náladu na niekom inom je viac než zbabelé.

#11 Nikdy nebuďte s niekým, pre koho nič neznamenáte. Ak cítite, že vzťah, v ktorom ste, je len jednostranný, ukončite ho, kým na to máte dosť síl. Ani neviete, akú láskavosť si tým urobíte.

Pozri aj: Táto štúdia vám prezradí, v čom spočíva tajomstvo atraktivity ženskej postavy. Odpoveď vás však naozaj prekvapí

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov