Máte ju radi?

Rád ju ma pravdepodobne (takmer) každý, no výskumy ukázali, že jej nadmerná konzumácia môže byť naozaj nebezpečná. Nie kvôli priberaniu, ale kvôli tomu, že môže indikovať závažný problém…

Článok pokračuje pod videom ↓

Táto správa pravdepodobne nepoteší milovníkov čokolády. Istej štúdii sa totiž podarilo zistiť, že ľudia trpiaci depresiou zjedia mesačne až 2x toľko čokolády, ako zvyčajne. Zistilo sa tiež, že čím sú depresívne pocity silnejšie, tým väčšmi stúpa aj množstvo skonzumovanej čokolády.

Výsledky tejto štúdie teda hovoria jasnou rečou a ponúkajú nám aj zaujímavé číselné údaje. Podarilo sa totiž zistiť, že zatiaľčo človek, ktorý depresiou netrpí, zje mesačne v priemere 5 čokoládových tyčiniek, človek, ktorý depresiou trpí, ich mesačne zje v priemere až 12.

pixabay.com

Vedúca tejto štúdie, profesorka Beatrice Golombová, hovorí: “Naša štúdia potvrdila dlhotrvajúce podozrenie, že čokoládu najviac konzumujú ľudia, ktorí sú na tom psychicky veľmi zle. Nezisťovali sme však, či čokoláda depresiu zhoršuje alebo zlepšuje.”

“Tajomnému” prepojeniu konzumácie čokolády a depresie sa však venovalo už viacero štúdií či analýz. V jednej sa dokonca podarilo zistiť, že v krajinách s vyššou spotrebou čokolády je zaznamenaná aj vyššia miera samovrážd, čo by potvrdzovalo výsledky vyššie spomenutej štúdie, ktorej sa zúčastnilo 1000 participantov.

Čo si o týchto zisteniach myslíte vy? Konzumujete viac čokolády počas dní, kedy ste na tom psychicky zle?

Pozri aj: Týchto 8 filmov vám až mrazivo presne ukáže, aké to je žiť s depresiou

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov