Foto: Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Vo vzťahu niekedy nie sú dvaja…

Vzťah síce tvorí pár, čo sú 2 osoby, no v jednostranných vzťahoch to tak celkom neplatí. Oficiálne síce takýto vzťah tvoria dvaja ľudia, no prakticky je v ňom len jeden – pretože len ten jeden sa snaží, len ten jeden ľúbi, len ten jeden má o druhého záujem. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Uviazli ste v takomto vzťahu aj vy? Signály, ako to spoznať, popísal portál Brightside. 

#1 Všetky plány robíte len vy

Je prirodzené, ak je jeden z vás iniciatívnejší, no určite by všetko nemalo byť len na vašich pleciach. Ak ste vy iniciátorom každého jedného výletu, večere, dovolenky či prekvapenia, v poriadku to určite nie je. 

#2 Nie ste sami sebou

Veľakrát sa pristihnete pri tom, ako premýšľate, čo povedať alebo nepovedať, len aby ste toho druhého neurazili. Vaše konverzácie sú preto často veľmi povrchné. 

#3 Potreby toho druhého kladiete pred tie svoje 

Istá obeta je, samozrejme, prirodzenou súčasťou každého vzťahu, no ak sa stále obetujete len vy, opäť je to varovným signálom toho, že v tomto vzťahu ste vlastne sami. 

Photo by Engin Akyurt from Pexels

#4 Ospravedlňujete všetky jeho/jej prešľapy

Na každú hlúposť, ktorú spraví, nájdete nejaké ospravedlnenie. Vaši najbližší vás už možno upozorňujú na to, aké to je toxické, no vy si stále nedáte povedať. 

#5 Ospravedlňujete sa aj za chyby toho druhého

Neraz ste sa už po hádke pristihli pri tom, že ste sa radšej ospravedlnili za niečo, čo ste nespravili, alebo čo vlastne spravil ten druhý – len aby ste zažehnali konflikt. 

#6 O vašom vzťahu neustále pochybujete

V zdravom vzťahu nemáte neustále pociťovať strach z toho, že sa môže kedykoľvek skončiť. Ak musíte váš vzťah neustále spochybňovať, je zrejmé, že sa oň snaží len jeden z vás. 

#7 Vo svojom vnútri cítite, že toto nie je to pravé

Cítite, že by ste mali tento vzťah ukončiť, no svoju polovičku ľúbite tak veľmi, že to jednoducho nedokážete. S vedomím, že takto ale budete trpieť ešte viac, len čakáte, čo sa stane.

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov