Foto: Photo by Francisco Gonzalez on Unsplash

Nikto nemá nervy zo železa.

Zvyčajne to, žiaľ, býva tak, že keď sa kazí, kazí sa úplne všetko a naraz. Neraz sa preto ocitáme v situácii, kedy máme pocit, že viac toho už nezvládneme, a že sa jednoducho úplne zrútime. Boli ste už niekedy v takejto situácii? Alebo sa k nej ešte len blížite?

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 8 znamení, že ste na pokraji nervového zrútenia. Popísal ich portál I Heart Intelligence.

#1 Máte veľmi časté zmeny nálad. Niekedy dokonca ani neviete, kvôli čomu sa menia, no isté je, že k ich zmene dochádza veľmi často. 

#2 Vyhýbate sa ľuďom. Niekedy ste mali ich spoločnosť radi a doslova ste ju vyhľadávali, no teraz ste najradšej sami – len so svojimi vlastnými myšlienkami. 

#3 Neustále ste zmätení. Máte pocit, že nič vo vašom živote nie je v rovnováhe, a že všetko je len jeden veľký chaos. Ten máte aj v hlave – napríklad často hľadáte telefón, ktorý máte v ruke, dáte si do kávy soľ miesto cukru a pod. 

#4 Všetko vám je zrazu cudzie. Veci, ktoré ste niekedy milovali, vás už jednoducho nezaujímajú a nie je nič, čo by vás dokázalo nadchnúť či spraviť vám radosť. 

Foto: Photo by @plqml // felipe pelaquim on Unsplash

#5 Pozorujete nejaké zdravotné problémy. Váš tep sa zrýchlil, pravidelne vás trápia bolesti hlavy, nadmerne ste sa začali potiť alebo ste príliš pribrali/schudli. Aj to môže byť znakom toho, že vaša psychika niečím trpí. 

#6 Topíte sa v negatívnych myšlienkach. Aj keď sa stane niečo dobré, vy v tom vidíte nejakú hrozbu.

#7 Máte sebadeštruktívne správanie. Až pričasto zrazu konzumujete alkohol, cigarety, alebo ste dokonca možno siahli po nejakých drogách. Aj toto je, žiaľ, častým znakom nervového zrútenia. 

#8 Prokrastinujete viac ako zvyčajne. S prokrastinovaním majú problém mnohí, no vidíte, že to už preháňate. Je to však len preto, že sa nedokážete absolútne na nič sústrediť, a tak sa nedokážete k ničomu donútiť. To, akí ste neproduktívni, vás však stresuje ešte viac, a tak sa ocitáte v bludnom kruhu.

iheartintelligence

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov