Ak ju máte, pravdepodobne sa jej len tak ľahko nezbavíte.

To, o akú vlastnosť ide, však pravdepodobne mnohých prekvapí. Zaujímave je na nej aj to, že ak ňou disponujete, pravdepodobne sa jej nebudete chcieť zbaviť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Štúdii, ktorej sa zúčastnilo 143 respondentov, sa totižto podarilo zistiť, že najnáchylnejší na depresiu sú ľudia, ktorí sú otvorení novým možnostiam. Prekvapuje vás to? Pravdepodobne áno. 

Ako vysvetľujú vedci, otvorenosťou novým možnostiam väčšinou disponujú ľudia, ktorí majú veľkú predstavivosť, sú inteligentní a citliví. Práve tieto vlastnosti však vytvárajú dokonalé “prostredie” pre vznik a rozvoj tak nepríjemného ochorenia, akým depresia celkom určite je. 

Dokazuje to napríklad aj fakt, že depresiou trpia veľmi často umelci a mimoriadne kreatívni ľudia (napr. spisovatelia, maliari a podobne). 

unsplash.com

Podrobených osobnostným testom bolo 143 respondentov, pričom niektorí z nich netrpeli depresiou nikdy, niektorí v minulosti a niektorí z nich ňou trpeli práve počas trvania výskumu.

Autori výskumu sa vyjadrili nasledovne: “Participanti, ktorí trpeli depresiou – či už v minulosti alebo počas trvania výskumu, boli vo všeobecnosti citlivejší, mali radi umenie a fascinovala ich krása. Títo respondenti boli však zároveň otvorenejší novým možnostiam, než tí ostatní.”

Ako teda môžete vidieť, výsledky plynúce z tejto štúdie sú naozaj zaujímavé. Boli by ste sa však v rámci prevencie depresie ochotní týchto vlastností sa vzdať? 

Pozri aj: Vedci dokázali, že depresia nie je iba „zlá nálada“. V ľudskom mozgu našli miesto, kde táto hrozná choroba vzniká

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov