Foto: pexels.com

Spomeňte si naň, keď vás prepadne chuť na niečo nezdravé.

Snažíte sa žiť zdravo, alebo by ste radi zhodili zopár kilogramov, no často nedokážete odolať pokušeniu a doprajete si niečo nezdravé? Ak vás takéto chute prepadnú nabudúce, spomeňte si na tento prekvapujúci psychologický trik. Uverejnil ho portál Spring.

Článok pokračuje pod videom ↓

Jeho výhodou je to, že funguje na všetko – teda nielen na sladkosti, ale aj na akékoľvek iné nezdravé jedlo. Isté je, že tento trik vás prekvapí, ako však dokázala samotná veda, skutočne funguje.

“Kúzlo” je nasledovné. Určite sa vám už neraz stalo, že pri scrollovaní príspevkov na Instagrame či na Facebooku ste natrafili na fotky nejakého chutného jedla a okamžite ste vyhladli. Možno ste si dokonca hneď museli ísť dať niečo sladké či slané – iba zopár fotografií vo vás vzbudilo pokušenie, ktorému ste nedokázali odolať. 

Photo by Hoang Do from Pexels

Ako však všetci vieme, človek je tvor zvláštny a ak máme niečoho veľa, jednoducho nás to prestane baviť. Vedcom sa podarilo dokázať, že presne rovnako to funguje aj s fotografiami jedla. Ak si ich pozriete zopár, váš apetít zvýšia, no keď si začnete prezerať ďalšie a ďalšie, vaša chuť neporastie – práve naopak. Chuť na nejakú maškrtu vás jednoducho prejde. 

Je to podobné ako napríklad pri jedení čokolády či torty. Prvé sústo vás môže dostávať do vytrženia, avšak pri dojedaní už nič výnimočné necítite. Rovnako je to aj pri týchto fotografiách, čo sa potvrdilo na stovkách participantov.

Ak teda nabudúce dostanete chuť na niečo nezdravé, skúste si napríklad na Instagrame začať prezerať fotografie jedál. Najprv bude vaša chuť na maškrtu možno ešte väčšia, no po niekoľkých ďalších fotografiách by vás jednoducho mala prejsť.

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov