Foto: pexels.com

Vadia vám páry, ktoré sa na verejnosti bozkávajú?

Každý to má inak. Niekomu bozkávajúce sa páry na verejnosti nevadia, inému zas áno. Veda a viaceré výskumy však hovoria jasnou rečou – a to síce, že takéto prejavy náklonnosti by sme si so svojou polovičkou mali nechať na doma. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Brightside sa pozrel na viacero výskumov, ktoré jasne ukázali, že vrúcne prejavy náklonnosti na verejnosť nepatria. Prečo?

#1 Ľudia vám neuveria

Je to podobné, ako s pridávaním spoločných fotografií na sociálne siete – všetkého veľa škodí. Ak tých spoločných pridávate priveľa, je to jasným dôkazom toho, že sa o niečom len chcete presvedčiť, a váš vzťah v poriadku ani zďaleka nie je. S vrúcnymi prejavmi náklonnosti na verejnosti je to rovnaké, a dokázal to aj tento výskum – ak ste príliš “vášniví”, ľudia vás budú vnímať ako “nedôveryhodný” pár, ktorý má nejaké problémy. 

#2 Treba sa zamyslieť nad príčinou

Táto štúdia zas ukázala, že prejavovanie náklonnosti na verejnosti vo väčšine prípadov neznamená to, že svoju polovičku tak veľmi milujete. Páry totiž priznali, že to väčšinou robia preto, aby si zlepšili svoj image, aby vzbudili závisť alebo žiarlivosť, alebo jednoducho aby okoliu ukázali, že nie sú single. 

Photo by Shvets Anna from Pexels

#3 Niekoho tým môžete zraniť

Možno sa vám už niekedy po čerstvom rozchode stalo, že na takýto párik sa vám naozaj nepozeralo dobre. Potvrdzuje to aj psychologička Keith E. Davis z University of South Carolina, ktorá upozorňuje na to, že takéto páry môžu v niektorých ľuďoch ešte viac posilniť pocit osamelosti či smútku. 

#4 Ľudia sa pri vás cítia nepríjemne

V tesnej blízkosti takéhoto páru sa necíti dobre naozaj asi nikto. Vysvetľuje to aj psychológ Charles T. Hill, ktorý tvrdí, že sa vtedy stávame divákmi situácie, ktorej súčasťou vôbec nechceme byť. 

Ako vnímate prejavovanie si náklonnosti na verejnosti vy?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov