Autor fotky: Andrea Piacquadio na Pexels

V spoločnosti stále prevláda predstava, že tí iniciatívnejší by mali byť muži.

Skutočne to však naozaj platí? Baví ešte väčšinu mužov táto stará hra, alebo naopak – je už dnes väčšina z nich rada, keď spraví prvý krok žena a osloví ich? Odpoveď nám dal prieskum, ktorý uverejnil portál Brightside. Iniciovala ho populárna webstránka OkCupid a jeho výsledky mnohých skutočne prekvapia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ženy – prestaňte strácať čas

Nový výskum totiž poukázal na jasný záver – už viac nemusíte v kúte čakať na to, kým si vás nájde muž presne podľa vašich predstáv. Ako sa totiž ukázalo, doba sa zmenila a ženy by sa vôbec nemali báť spraviť prvý krok – práve naopak. 

Iniciatívne ženy v mužoch okamžite vzbudia záujem

Webový portál OkCupid, ktorý tento prieskum organizoval, je online zoznamkou. Odpovede respondentov prezradili, že správanie sa žien a mužov je tu odlišné. 

Autor fotky: bongkarn thanyakij na Pexels

Je zaujímavé, že miera odozvy žien na prichádzajúce správy sa nemení – bez ohľadu na to, koľko správ im príde. V preklade to teda znamená, že ženy mnohé správy ignorujú. Naopak, u mužov platí, že odpisujú na väčšinu prichádzajúcich správ a dokonca platí, že sú radi, ak im žena napíše prvá – priznávajú totiž, že inak by si ju možno ani nevšimli. 

Ženy majú väčšiu šancu nájsť si niekoho, ak napíšu ako prvé

Web OkCupid však nie je jediným, ktorý k takýmto zisteniam dospel. Podobný prieskum realizovali aj The League (v zahraničí veľmi populárna aplikácia na hľadanie partnera). Ukázalo sa, že až v 1 z 3 vzťahov, ktoré sa začali vďaka tejto aplikácii, urobila prvý krok práve žena. 

Ako teda môžeme vidieť, iniciatíva sa vypláca – aj v oblasti vzťahov. Čo si o tom myslíte vy?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov