Autor fotky: Ellen Araujo na Pexels

Obávate sa, že na nikoho normálneho už ani nenatrafíte?

Boli vaše posledné vzťahy absolútnym fiaskom? Zničilo ich to, že vaša polovička sa ukázala ako človek, ktorý je sociopatom, manipuluje vami, využíva vás a vždy musí byť po jeho? Ak sa sami seba pýtate, prečo máte “šťastie” práve na takýchto ľudí, tu je odpoveď. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog zverejnil 6 najčastejších dôvodov, prečo niektorí ľudia priťahujú sociopatov doslova ako magnet. 

#1 Ste nezávislí

Takíto ľudia sú pre sociopatov vyslovene drogou, ktorej nedokážu odolať. Na ľudí, ktorí sú nezávislí, úspešní a sebavedomí, majú sociopati jednoducho nos. Potrebujú z nich vyciciavať energiu a priživovať sa na nich, preto spravia všetko preto, aby si vás získali. 

#2 Máte vysokú emocionálnu inteligenciu

Sociopati sú šialení, no nie sú hlúpi. Poriadne si vás preklepnú už pri prvom rande. Ak zistia, že máte vysokú emocionálnu inteligenciu, zaujme ich to. Vedia totiž, že keď si vás obmotajú okolo prsta, zmanipulujú vás tak, aby ste ich neustále ľutovali. Páčiť sa im môže aj to, že vaše správanie môžu považovať za predvídateľné. 

#3 V minulosti ste už boli vo vzťahu so sociopatom

Toto každého sociopata mimoriadne poteší. Ak ho totiž budete z čohokoľvek upodozrievať, bude môcť povedať, že ho upodozrievate len na základe vašich predošlých skúseností, a nie na základe reality. Títo ľudia totiž milujú, keď môžu z druhých robiť bláznov. 

Autor fotky: Kat Jayne na Pexels

#4 Ľahko ľuďom uveríte

Vaše srdce je jednoducho mäkké a neustále sa snažíte veriť v dobro ľudí. Tak napríklad, keď sociopatovi vyčítate, že nemá žiadne emócie, je schopný rozplakať sa pred vami a presvedčiť vás o opaku. Aj keď vám intuícia bude hovoriť, že niečo s ním nie nie je v poriadku, a mali by ste čím skôr utiecť, srdce vás pri ňom stále bude držať. 

#5 Empatia je vašou silnou stránkou

Protiklady sa priťahujú, však? Sociopati sú extrémne chladní a bezcitní ľudia. Presviedčať o opaku vás budú len vtedy, keď sa im to bude hodiť. To, že vy ste na tom úplne inak, je pre nich len výhodou. 

#6 Nepotrebujete byť stredobodom pozornosti

Normálny človek nepotrebuje byť neustále stredobodom pozornosti, nepotrebuje si neustále masírovať svoje ego a nepotrebuje hľadať uznanie a pochvaly u druhých. Sociopat to však ku svojmu životu nevyhnutne potrebuje. Neustále si potrebuje potvrdzovať svoju atraktivitu, svoju šikovnosť a podobne. Ak to vy nevyžadujete, no dokážte to poskytnúť – pre každého sociopata ste lákavým cieľom. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov