“Pánovi Dokonalému” by (nielen podľa nás, ale aj podľa vedy) nemalo chýbať týchto 7 vlastností.

Mnoho žien si myslí, že dobrí muži “vyhynuli”. My s tým však určite nesúhlasíme a vieme, že stále sú tu aj takí, ktorí majú týchto 7 vlastností. Ak takého nájdete, neváhajte a vezmite si ho za muža – zas až tak veľa ich nie je…

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Inteligencia

Istá Fínska štúdia, ktorá podrobne preskúmala správanie až 200 tisíc mužov vo veku 18-45 rokov prišla okrem iného aj na to, že muži s vysokou inteligenciou nebývajú svojim partnerkám či manželkám neverní. A to predsa stojí za zváženie, no nie?

pexels.com

#2 Priemerná fyzická kondícia

Áno, čítate dobre. Mať doma svalovca ako z časopisu by vás možno krátkodobo potešilo, no vedci z univerzity v Tennessee dospeli na základe svojho výskumu k záveru, že ako ženy, tak aj muži sú v manželstve spokojnejší vtedy, keď je žena v lepšej fyzickej kondícii, ako muž.

#3 Zmysel pre humor

Vedci Christopher J. Wilbur a Lorne Campbell sú autormi štúdie, v ktorej sa dokázala ďalšia veľmi zaujímavá vec. Podľa nich totiž ženy viac prihliadajú na to, či má muž zmysel pre humor ako na to, ako vyzerá. Zároveň zistili aj to, že mužov so zmyslom pre humor považujeme automaticky za inteligentnejších.

pexels.com

#4 Citlivosť

So “zlými” a bezcitnými chlapcami je to možno niečo podobné, ako so svalovcami. Na prvý pohľad môžu vyzerať príťažlivo, no nie sú “kvalitným materiálom” na dlhodobý vzťah. Profesor psychológie Dr. John Gottman sa 12 rokov svojho života venoval rozsiahlej štúdii o vzťahoch, v rámci ktorej skúmal celkom 130 heterosexuálnych párov. Podarilo sa mu dokázať, že najtrvácnejšie sú tie vzťahy, v ktorých sú muži schopní vypočuť si svoje partnerky, sú citliví a neboja sa pred svojou polovičkou odokryť svoje obavy či strachy.

#5 Schopnosť radovať sa z úspechov partnerky

Na zaujímavý objav prišla aj profesorka z univerzity v Kalifornii, Shelly Gableová. Podľa výsledkov jej štúdie je samozrejme dôležité, aby muž pri partnerke stál v ťažkých časoch, no pre vzťah je podľa nej ešte dôležitejšie, aby pri nej stál aj vtedy, keď sa jej darí – teda keď sa úprimne teší z jej úspechov bez toho, aby na ňu žiarlil a podporuje ju.

pexels.com

#6 Peniaze nie sú jeho prioritou

Vie, že sú nenahraditeľné a nesmierne dôležité, no rovnako vie, že nesmú byť jeho prioritou. Potvrdili to aj vedci z birminghamskej Young University, ktorým sa výskumom podarilo dokázať, že trvácnejšie manželstvá majú ľudia, ktorých prioritou nie je zarobiť čo najviac.

#7 Mal šťastné detstvo

V žiadnom prípade netvrdíme, že ľudia so zlým detstvom nemôžu byť dobrými partnermi. Vedci z Cambridgeskej univerzity však potvrdili, že ľudia, ktorí boli šťastní v detstve, sú šťastnejší aj v dospelosti, čo značne ovplyvňuje aj ich partnerský život (samozrejme, v pozitívnom zmysle slova).

Doplnili by ste do tohto zoznamu ešte niečo?

Pozri aj: Renomovaný psychológ popísal 9 zásad šťastného vzťahu. Riadite sa nimi aj vy?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov