Čo najčastejšie rozosmeje vás?

Každý človek je jedinečný a s tým sa samozrejme spája aj to, že každému z nás je smiešne niečo iné. Niekto má rád sarkazmus, niekto čierny humor, niekto intelektuálny humor, iní si zas najradšej strieľajú sami zo seba. Jedna z menovaných skupín je však zo všetkých ľudí najšťastnejšia… Tušíte ktorá?

Článok pokračuje pod videom ↓

Dokážete sa zasmiať sami na sebe? Ak áno, srdečne vám gratulujeme. Ako sa totiž ukázalo v jednej španielskej štúdii, ktorú viedol Jorge Torres Marín, patríte k najšťastnejším ľuďom na svete.

Vedeckému tímu, ktorý sa podieľal na tejto štúdii sa totiž podarilo zistiť, že ľudia, ktorí sa radi smejú sami na sebe, sú viac spoločenskí a s ľuďmi si vychádzajú lepšie. Ukázalo sa však taktiež to, že ak sa zasmejete sami na sebe a bude to úprimné, je to skvelá psychohygiena, ktorá prospieva vášmu duševnému zdraviu.

pexels.com

To však nie je všetko. Ako sa vyjadrila spoluautorka štúdie Ginés Navarro-Carrillo: “Okrem týchto zistení sa nám podarilo dokázať aj to, že humor niektorí ľudia používajú na maskovanie svojich negatívnych zámerov. Humorom sa pokúšajú ľudí zmanipulovať alebo od nich získať isté výhody.”

No a ďalšou kategóriou sú ľudia používajúci urážlivý a nemiestny humor. Ako sa ukázalo, títo ľudia prežívajú vo svojom každodennom živote negatívne pocity ako závisť či nenávisť a tento druh humoru následne používajú ako akýsi “štít” na svoje krehké ego.

Ako teda vidíte, humor, ktorý preferujeme, toho o nás prezrádza oveľa viac, než by sa nám na prvý pohľad mohlo zdať.

Pozri aj: Ktorá z týchto 4 typov osobností vás vystihuje? Zistíte to na základe toho, aký je váš zmysel pre humor

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov