Žiaľ, rozprávkové “navždy” sa vo väčšine prípadov nenaplní.

Skôr či neskôr sa s tým stretne každý. Raz niekomu budete musieť dať “kopačky”. Aj táto nepríjemná situácia sa však dá vyriešiť slušne a s ohľadom na city toho druhého. Preto ak sa chcete s niekým rozísť, skúste sa riadiť týmito 10 odporúčaniami. Je to spôsob, akým rozchodom čo najmenej utrpíte vy i vaša polovička. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nemlčte pridlho

Vy už viete, že váš vzťah sa končí, preto sa nesprávajte tak, akoby bolo všetko v najväčšom poriadku. Druhému tým len dávate falošné nádeje.

#2 Po rozchode sa nekontaktujte

Keď ste sa raz rozhodli pre rozchod, berte to ako definitívne riešenie. “Nejatrite” rany ani svoje a ani rany svojej polovičky.

#3 Neobviňujte pri tom len svojho partnera

Keď príde k poslednému rozhovoru, nehádžte vinu len naňho/na ňu. Chyba je vždy na oboch stranách.

pexels.com

#4 Buďte priamy

Nezastierajte a buďte úprimní. Ak ste si našli niekoho iného, povedzte to. Ak vaše city ochladli, povedzte to. “Neviem,” alebo “Na tom nezáleží,” nie je odpoveďou na otázku, prečo sa s niekým rozchádzate.

#5 Nenechajte sa uprosiť

Napriek tomu, že ste sa rozhodli, zúfalé prosenie či slzy dokážu zlomiť aj to najpevnejšie rozhodnutie. Povedzte si, že sa nenecháte ovplyvniť, nech to bude akokoľvek náročné.

#6 Nezastierajte pravdu “pauzou”

Ak sa chcete rozísť, no zároveň si chcete nechať “pootvorené vrátka” pre prípad, že si to rozmyslíte, je to detinské a sebecké. Nezastierajte to tým, že partnera požiadate o pauzu,

pexels.com

#7 Poďakujte sa za všetko krásne

Áno, teraz ste pravdepodobne “na nože”, no nezabúdajte na všetky krásne chvíle, ktoré ste spolu prežili. A hlavne sa za ne nezabudnite poďakovať.

#8 Snažte sa predvídať, aká bude partnerova reakcia

Aj keď je to náročné, ale skúste to. Následne tomu prispôsobte čas a miesto, kde sa stretnete a svojej polovičke oznámite, že sa rozchádzate.

Pozri aj: Uvažujete nad rozchodom? Vzťahová terapeutka radí, aby ste si najprv položili tieto 4 otázky

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov