Ktorým z nich sa stanete vy?

Ako určite viete, alkohol vplýva na každého inak. Na niekoho vôbec, niekto okamžite zaspí, v niekom prebudí agresívneho divocha, iní sa zas vďaka nemu stávajú až priveľmi “prítulní”.

Článok pokračuje pod videom ↓

Výskumníci zaoberajúci sa psychológiou z univerzity v Missouri v Kolumbii publikovali štúdiu, v ktorej sa zamerali na to, ako zmenil alkohol 374 respondetov, ktorých skúmali. Dospeli k záveru, že ľudia sa v zásade menili na 1 zo 4 osôb, ktoré pomenovali podľa známych literárnych či filmových postáv. Na ktorú sa pod vplyvom alkoholu meníte vy?

Ernest Hemingway

https://www.instagram.com/p/BbtkhMcH4NE/?tagged=ernesthemingway

Do tejto skupiny spadá najviac – až 40% ľudí. Psychológovia ju pomenovali po svetoznámom autorovi, ktorí sa, žiaľ, okrem svojich nadčasových diel preslávil aj svojím alkoholizmom. Prečo sa prvá skupina volá práve po ňom? Pretože samotný Hemingway sa “pochválil”, že môže piť akékoľvek množstvo whisky, a to bez toho, aby sa opil. Ľudia zaradení do tejto skupiny sa teda správajú takmer identicky, ako v triezvom stave a rozdiel v ich správaní je viditeľný naozaj len minimálne.

Mary Poppins

Ľudia, ktorí sa nachádzajú v tejto skupine, by sa dali charakterizovať ako “prakticky dokonalí v každom smere” – presne tak, ako slávna ikona Mary Poppins. Patria sem ľudia, ktorí sa po požití alkoholu stávajú veľmi milými – vyslovene až sladkými a šťastnými. Práve preto sú na každej párty či na každej oslave veľmi príjemnými a veľmi obľúbenými spoločníkmi.

Zamilovaný profesor

Videli ste film, kde perfektný Eddie Murphy stvárnil zamilovaného profesora? Ak áno, možno už tušíte, aký typ ľudí sa ocitol v tejto skupine. Ide o ľudí, ktorí sú skôr introvertmi, no alkohol v nich prebúdza ukrytých extrovertov. V tejto skupine sa tak inak tichí, zádumčiví introverti, ktorí sa spoločnosti skôr stránia, po zopár pohárikoch stávajú niekedy možno až priveľmi spoločenskými.

Mr. Hyde

https://www.instagram.com/p/BbjsytqBt-t/?tagged=robertlouisstevenson

Nakoniec nie to najlepšie, ale práve naopak, to najhoršie. Každý z nás má vo svojom okolí nejakého toho zúfalého, zakomplexovaného známeho, ktorí sa pod vplyv alkoholu mení na agresívnu beštiu. Po zopár pohárikoch si tak svoju frustráciu ventiluje na nevinnom barmanovi, utrápenej manželke či na náhodnom okoloidúcom. Nikdy sa to jednoducho nezaobíde bez bitky. Pre takýchto ľudí by však vyhýbanie sa alkoholu malo byť samozrejmosťou.

Do ktorej skupiny by ste zaradili seba?

Pozri aj: Týchto 10+ vecí sa s vami stane, keď prestanete piť alkohol

indy100, time
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov