Foto: pixabay.com

Nebojte sa ich využiť vo svoj prospech.

Niektoré vám zjednodušia život, ďalšie vám ho zlepšia, iné vám dodajú sebavedomie a ďalšie sú možno tak trochu kruté. Pravdou však je, že všetky fungujú a pokojne ich môžete začať používať aj hneď dnes.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ak chcete, aby sa niekto pri vašom rozhovore začal cítiť neisto, začnite sa mu pozerať do prostriedku čela.

#2 Ak si chcete získať niekoho sympatie (napríklad v novej práci), poproste ho, aby vám niečo vysvetlil. Pokojne sa pýtajte aj na niečo, čo už ovládate, no vďaka tomu, že vám mohol niečo vysvetliť, si vás okamžite obľúbi.

pexels.com

#3 Neustále zabúdate, či ste zamkli dvere alebo vypli žehličku? Ak áno, povedzte si zakaždým, ako to spravíte, nejakú absolútne absurdnú frázu, ako napríklad “zelený králik”, “zatknutá fixka” alebo niečo podobné. Túto frázu však každý deň meňte. Vždy, keď dvere zamknete alebo vypnete žehličku, nahlas ju vyslovte. Takto si veľmi ľahko zapamätáte, že danú vec ste naozaj spravili.

#4 Keď sa vás niekto snaží vyprovokovať, povedzte mu niečo milé. Absolútne ho tým odrovnáte.

#5 Keď máte mať prejav pred viacerými ľuďmi a bojíte sa, že zabudnete text, vezmite si so sebou pohár vody alebo fľašku. Keď naozaj stratíte niť, jednoducho sa napite a popritom premýšľajte nad alternatívnym textom. Nikto si tak nič nevšimne.

pexels.com

#6 Keď na vás niekto vyslovene “zíza” a vám je to nepríjemné, zahľaďte sa na jeho topánky a prípadne popritom ešte prižmúrte oči či pokrčte čelo. Uvidíte, že namiesto vás začne okamžite skúmať svoje topánky.

#7 Najlepšie si pamätáme veci, ktoré sa udejú buď úplne na začiatku alebo na úplnom konci nášho dňa. Ak preto máte v pláne niečo dôležité, čo si chcete zapamätať, prípadne chcete, aby si to zapamätali iní, vždy si to plánujte v týchto časových rozmedziach.

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov