Ak si myslíte, že vzťahy v dnešnej dobe nestoja za veľa, možno ste len demisexuálom.

V prvom rade si však povedzme, kto to vlastne demisexuál je. Demisexuál je niekto, kto sa pohybuje na hranici medzi asexualitou a sexualitou. Komplikované? Ani nie, v zásade ide o to, že sex demisexuála neodpudzuje, ako je to u asexuálnych ľudí, ale na to, aby ho s niekým dokázal mať, si potrebuje s druhou osobou vytvoriť hlboké a emocionálne puto. Fyzické zblíženie preňho tak nepredstavuje len fyzické uspokojenie, ale najvyššiu formu emočného prepojenia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 7 znamení, že demisexuálom ste aj vy.

#1 Fyzickému kontaktu sa väčšinou vyhýbate

Svoj intímny priestor si prísne strážite a nemáte radi, keď ho niekto naruší. Predstava, že by ste sa s niekým mali pobozkať už na prvom rande, vás dosť desí.

#2 Už počas dospievania bol váš postoj rezervovaný

Zatiaľčo sa vaši rovesníci nevedeli prestať rozprávať o prvých bozkoch či o prvých skúsenostiach s opačným pohlavím, vy ste už vtedy cítili, že tieto veci vás príliš nefascinujú. Možno ste sa cítili ako outsider a pýtali ste sa, či je s vami všetko v poriadku, keď nezdieľate ich nadšenie.

#3 Sex – áno, ale…

Ale len keď budú splnené isté podmienky. Na to, aby ste preň rozhodli, musíte mať istotu hlbokej a emocionálnej väzby. Ak toto spojenie s danou osobou chýba, predstava akéhokoľvek fyzického zblíženia vás skôr desí.

unsplash.com

#4 Ľudí nehodnotíte na základe ich výzoru

Appky ako napríklad Tinder pre vás vždy boli, sú a budú jednou veľkou neznámou. Nerozumiete, ako sa dvaja ľudia môžu chcieť spoznať len na základe svojho výzoru.

#5 Odmietate známosti na jednu noc

Popravde, odsudzujete ľudí, ktorí vyhľadávajú známosti na jednu noc. Je pre vás nepredstaviteľné s niekým sa fyzicky zblížiť bez toho, aby ste sa predtým dôverne spoznali.

#6 Neviete, ako flirtovať

Flirtovaniu sa vyhýbate a je vám cudzie. Nedokážete ani rozoznať, kedy niekto flirtuje s vami a takéto konverzácie považujete za povrchné.

pexels.com

#7 Túžite po hlbokej, emocionálnej väzbe

Túžite po niekom, s kým si budete navzájom dôverovať a s kým budete emocionálne prepojení. Netúžite po okamžitom fyzickom prepojení, ani po vzrušujúcom randení s cudzincom – túžite len po tom, aby vás niekto obdivoval za vašu srdečnosť a inteligenciu

Pozri aj: Romantické milovanie či bohapustý sex? Týchto 10 kvalít si užijete jedine pri milovaní

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov