Písal sa rok 1982, keď sa kmeň Krahn pripravoval na iniciáciu najvyššieho kňaza.

Na odľahlé miesto, kde sa bude iniciácia konať, ho vedie muž v čiernej vyrezávanej maske. Sprevádza ich divoké bubnovanie a kňaz si líha nahý na oltár. K oltáru privedie najstarší malé dievča, ktoré potrú hlinou. Vzápätí sa nevinné dieťa stáva obetným baránkom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rituál trval tri dni, počas ktorých dievčaťu vybrali z tela srdce, odrezali jej končatiny a skonzumovali ich. Počas iniciácie má kňaz vidinu. Niečo mu napovie, že stretne diabla, ktorý z neho spraví najmocnejšieho bojovníka na svete. Musí však pre to niečo urobiť. Obety a kanibalizmus musia pokračovať. Kňaz má v tom čase ešte len 11 rokov, no už v tak mladom veku sa stáva jedným z najmocnejších panovníkov západnej Afriky.

Proroctvo sa naplnilo. Skutočne sa z 11 ročného chlapca stal mocný bojovník, zároveň však aj jeden z najkrutejších ľudí na svete. Volal sa Joshua Milton Blahyi a dostal prezývku generál Butt Naked. Svojou krutosťou a zvrátenými záľubami sa preslávil už v roku 1990 počas libérijskej občianskej vojny. Po vojne konvertoval na kresťanstvo a stal sa kresťanským kazateľom. Zároveň bol však členom libérijského kmeňa Sarbo. Stal sa dokonca aj spirituálnym radcom libérijského prezidenta Samuela Doea.

Joshua Milton Blahyi, aka General Butt Naked© Ryan Lobo

Gepostet von The Redemption of General Butt Naked am Montag, 29. November 2010

Okrem krutosti sa Blahyi preslávil aj tým, že svoje vojsko viedol v drvivej väčšine prípadov nahý, mal len topánky a zbraň. Práve vďaka tomu si vyslúžil aj prezývku Butt Naked, čo v preklade znamená „holý zadok“. Blahyi totiž veril, že vlastná nahota ho ochráni pred letiacimi guľkami z nepriateľovej zbrane. Pred každou bitkou obetoval malé nevinné dieťa. Veril, že ak obetuje diablovi čerstvú krv, dodá mu potrebnú silu.

V rozhovore v roku 2008 priznal, že niekedy si vyhliadol miesto, kde sa deti hrali. Ponoril sa pod vodu, schmatol niektoré z detí a stiahol ho pod hladinu. Následne mu zlomil väz, vytrhol mu z tela srdce a po kúskoch ho zjedol. Blahyi tvrdil, že s diablom sa rozprával pravidelne, a to od veku 11 rokov až do 25. Celý ten čas pravidelne vykonával ľudské obety.

Vždy pred bitkou sa spolu so svojimi vojakmi opil a nadrogoval, zabili dieťa, vypili jeho krv a nahí, vo farebných parochniach alebo ženských šatách sa vydali zabíjať. Vodca tvrdí, že zabili stovky ľudí. Obetí bolo tak veľa, že ich po istom čase prestal rátať. Straty na životoch by však mohli dosiahnuť až 20 000 obetí. Súčasťou jeho vojska boli neraz deti, ktoré nemali ešte ani 10 rokov. Vodca si istý čas dokonca myslel, že má špeciálne schopnosti a je neviditeľný, vďaka čomu dokáže mesto vyplieniť úplne sám.

Keď mal Blahyi 39 rokov, oženil sa. V súčasnosti má tri deti a živí sa ako kazateľ. Dokonca začal proti detským obetiam a kanibalizmu bojovať, tvrdí však, že Libéria sa tejto pliagy tak skoro zbaviť nedokáže. Kazateľ dokonca tvrdí, že sa postaví pred súd a bude sa za napáchané skutky zodpovedať.

Aj keď sa Joshua Blahyi údajne zmenil, situácia v Libérii je stále veľmi zlá. Množstvo detí je naverbovaných do vojska a medzi rokmi 1989 až 2003 padlo za obeť vojnám medzi kmeňmi až 250 000 ľudí. Ak by vás život generála zaujímal, vydal dokonca aj biografiu.

Pozri aj: Graham Young alebo „hrnčekový vrah“: Bizarný príbeh dieťaťa, ktoré vedome otrávilo desiatky ľudí

wikipedia, dailymail
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov