Na každom zábere je človek, ktorý požil inú drogu, než ostatní.

Ľudia nachádzajú spôsoby, ako pozmeniť stav svojej mysle už celé tisícročia. Spočiatku zbierali bobule, ktoré fermentovali a huby obsahujúce psilocybín. V súčasnosti sa míňajú milióny na vývin stále novších druhov drog. Fotograf zachytil, ako daná droga zmení tvár človeka a prekryl ju obrázkom, ktorý samotnú drogu symbolizuje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Svoju úlohu v drogovom priemysle zohráva aj vláda, keďže niektoré drogy legalizuje a iné zakazuje. Akékoľvek však zákazy sú, dílermi v súčasnosti už nie sú len zločinci schovávajúci sa v tieňoch, ale aj niektorí lekári.

Varovanie: za žiadnych okolností sa nepokúšajte dielo tohto fotografa napodobňovať.

Adderall

Za posledných 5 až 7 rokov sa stal Adderall populárny najmä medzi študentmi. Medzi účinky tejto drogy patrí zvýšený pocit motivácie a schopnosť koncentrácie. Droga údajne navodzuje stav, ktorý umožňuje preštudovať celú noc, prečítať stovky strán a napísať strany povinných prác. Najrozšírenejšia je údajne medzi študentmi medicíny.

the5thphotography.exposure.co

LSD

Tento záber zachytáva mladú ženu, ktorá užila dve dávky LSD. Fotograf s ňou následne strávil celý deň v miestnom parku. Žena mala skreslené videnie a farby, ako aj všetko naokolo vnímala jasnejšie.

the5thphotography.exposure.co

Kokaín

Toto popísal fotograf ako celonočný záťah, ktorý začal niekoľkými pohárikmi v bare. Žena na zábere sa vyjadrila, že pre niektorých je bežné dať si po poháriku kokaín, aby si udržali „hladinu“. Medzi účinky kokaínu patria pocit nabudenia, ale aj blaženosti a eufórie. Stretnutie skončilo o 4 ráno po tom, čo žena stretla niekoľkých priateľov a rozhodla sa ešte si s nimi vyraziť.

the5thphotography.exposure.co

Crack kokaín

Túto noc označil fotograf za najzaujímavejšiu. Sledoval muža na zábere, ako vyrába z kokaínu verziu na fajčenie, crack. Muž sa potom údajne cíti nabudenejší a má citlivejší zrak, sluch a hmat.

the5thphotography.exposure.co

Psilocybín

Tento gentleman si vzal halucinogénne huby predtým, než vyrazil do miestneho nočného klubu.  Následok užitia umocnili aj hlasná hudba a jasné LED obrazovky. Psilocybín je známy tým, že po ňom jedinci vidia farby jasnejšie a zvuky čistejšie. Za vhodných podmienok je údajne možné cítiť prepojenie s prírodou.

the5thphotography.exposure.co

THC

Po alkohole je marihuana druhou najčastejšie užívanou rekreačnou drogou. V posledných rokoch si v lekárskych kruhoch získava rešpekt pre liečivé účinky. V niektorých štátoch už došlo k jej legalizácii, v iných sa stáva čoraz ľahšie dostupnejšou.

the5thphotography.exposure.co

MDMA

Žena na zábere si vzala dávku drogy MDMA, teda extázy. Užívatelia pociťujú psychickú aj fyzickú eufóriu, zvýšenú empatiu, sociabilitu a zvýšenú citlivosť hmatu. V niektorých krajinách sa využíva terapeuticky, na liečbu posttraumatickej stresovej poruchy. Táto užívateľka väčšinu noci pretancovala s priateľmi.

the5thphotography.exposure.co

Kofeín

Milióny ľudí sa každé ráno spoliehajú na svoju prvú šálku kávy ako na životabudič. Kofeín je stimulant a jeho vplyvom sa zvyšuje pocit nabudenia. Keďže je to legálna látka, je to celosvetovo najrozšírenejší psychostimulant. Len v USA 90% dospelých obyvateľov kofeín konzumuje denne.

the5thphotography.exposure.co

Metamfetamín

Tohto muža stretol fotograf na potulkách nocou. Bola horúca letná noc, muž však mal oblečený hrubý zimný kabát a nemal tričko. Počas ich rozhovoru muž hovoril o tom, ako sa pod mostom zhováral s anjelmi o svojom dlhodobom trápení s metamfetamínom. Svoj zážitok popísal ako náhly nával radosti, veľa energie, zvýšené sústredenie a sebavedomie.

the5thphotography.exposure.co

Oxycontín

Tento muž je vietnamský veterinár a lieky proti bolesti užíva už najmenej 20 rokov. Niektorí užívatelia reagujú na opiáty pocitom eufórie, keďže droga ovplyvňuje oblasti mozgu zodpovedné za odmeňovanie.

the5thphotography.exposure.co

Ketamín

Ketamín sa nedávno rozšíril ako lacnejšia a dostupnejšia náhrada za MDMA a kokaín. Užívatelia popisujú, že sa im zdá, ako keby svet pozostával z kociek lega, ktoré sa rozpadávajú, zmenšujú a splošťujú, až kým neostane len bodka.

the5thphotography.exposure.co

Pivo

Toto je jedna z najrozšírenejšie užívaných látok. Muž na zábere strávil noc vonku v niekoľkých baroch, pričom celý večer konzumoval len pivo.

the5thphotography.exposure.co

Tvrdý alkohol

Touto skúsenosťou si pravdepodobne prešiel takmer každý. Noc vonku s priateľmi, niekoľko drinkov tvrdého, alebo nejaký ten miešaný nápoj, čo veľmi rýchlo vedie k rozmazanému videniu

the5thphotography.exposure.co

Nikotín

V malých dávkach môže pôsobiť ako stimulant a v niektorých prípadoch zas ako relaxant. Závislosť od nikotínu patrí medzi tie, s ktorými je mimoriadne náročné skoncovať. Milióny užívateľov po celom svete denne užívajú nikotín v rôznych formách.

the5thphotography.exposure.co

Pozri aj: 13 mrazivých viet, ktoré vyšli z úst pacientov trpiacich psychickými ochoreniami

boredpandathe5thphotography.exposure

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov