Image by Claudia24 from Pixabay

Kombináciou týchto 2 aktivít dokážete hotové zázraky.

Kto niekedy s depresiou bojoval alebo s ňou práve bojuje, veľmi dobre vie, aké je to zničujúce. Každý boj je ale vopred prehratý len vtedy, ak sa človek vzdá. Ak sa rozhodne bojovať, stále má pred sebou paletu možností, ktoré mu môžu pomôcť — a tak je to aj pri depresii. Tieto 2 aktivity totiž môžu skvele doplniť liečbu naordinovanú odborníkom (či už medikamentóznu alebo terapeutickú, či ich kombináciu).

Článok pokračuje pod videom ↓

Viac o tom napísal portál Spring. 

Rapídne zlepšenie už do 2 mesiacov

Aby sme prešli rovno k veci, vedcom sa na základe výskumu podarilo potvrdiť, že ide o nasledovné 2 aktivity: 

  • meditácia
  • aeróbne cvičenie

Jasne sa potvrdilo, že pokiaľ sa zameriate na tieto 2 aktivity podporujúce myseľ (meditácia) a telo (aeróbne cvičenie) len dvakrát týždenne a vydržíte 2 mesiace, miera vašej depresie klesne až o neuveriteľných 40 %. 

Hlavný autor štúdie, Dr. Brandon Alderman, sa vyjadril nasledovne: “Sme nadšení z týchto výsledkov, pretože sme uvideli výrazné zlepšenie aj u ľudí s klinicky diagnostikovanou depresiou.”

pixabay.com

Minimum času, maximálne výsledky

Celá štúdia trvala 8 týždňov a zúčastnilo sa jej celkovo 52 respondentov, pričom 30 z nich bolo duševne zdravých a 22 z nich trpelo ťažkou a diagnostikovanou depresiou. 

Všetci respondenti sa po dobu 2 mesiacov 2x týždenne zúčastnili hodinového stretnutia, ktoré sa skladalo z 30-minútovej meditácie a následného 30-minútového aeróbneho cvičenia. 

Ľudia trpiaci ťažkou depresiou vykazovali už po 2 mesiacoch zníženie miery ich symptómov až o 40 %, avšak aj ľudia, ktorí boli duševne zdraví potvrdili, že na sebe pozorujú, že počas dňa oveľa menej premýšľajú o negatívnych situáciách vo svojom živote. 

Kľúčovou je kombinácia týchto aktivít

Spoluautorka tejto štúdie,profesorka Tracey Shors, hovorí: “Vedci už nejaký čas vedia, že obe tieto činnosti pomáhajú s depresiou aj samostatne. Táto štúdia ale ukázala, že keď sa skombinujú, dochádza k výraznému zníženiu symptómov depresie a k zvýšeniu synchronizácie mozgovej aktivity.”

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov