Otvorený list ľudom, ktorým by ste sa mali úprimne poďakovať.

Zažili sme to už všetci. Klamstvo, sklamanie či zradu. Najčastejšie tieto veci prichádzajú od ľudí, od ktorých by ste to čakali najmenej. Najprv cítime bolesť, hnev, smútok či všetko naraz. Nepripúšťame si však, že v skutočnosti by sme sa mali týmto ľuďom poďakovať a poslať im tento ďakovný list. 

Článok pokračuje pod videom ↓

“Ďakujem vám za všetky tie preplakané dni a noci. Moje slzy totiž úplne zmyli tú hmlu, vďaka ktorej som predtým nevidela vašu pravú tvár. Teraz ju už však vidím veľmi dobre. Moje vnímanie bolo zaslepené vašou falošnosťou. Verila som vašim klamlivým slovám a vašim neúprimným skutkom. Nevadí. Všetko to bolo na niečo dobré a dnes sa vám zato chcem poďakovať.

Ďakujem vám, že ste mi nedali toľko lásky, úprimnosti a pomoci, ako ja vám. Ďakujem všetkým, ktorí ma niekedy oklamali, sklamali či zradili. Práve vďaka vám som totiž vždy našla niečo lepšie, niečo, čo som si naozaj zaslúžila. 

pixabay.com

Ďakujem vám, že ste mi nikdy neukázali tú skutočnú lásku a skutočné dobro. V konečnom dôsledku je skvelé, že každý váš čin bol motivovaný urážkami, súťaživosťou, neprajnosťou či klamstvom. Naučili ste ma totiž jednu dôležitú vec. Naučili ste ma, akých ľudí vo svojom živote mať už nikdy nechcem. 

Ďakujem vám za každú jednu ranu a jazvu. Práve vďaka nim som totiž dosiahla najlepšiu možnú verziu svojho “ja”. Veď je faktom, že každý diamant vzniká pod tlakom. Ďakujem vám, že kvôli vašim klamstvám a kvôli vašej zrade teraz môžem žiť život, ktorý žijem. Život, v ktorom môže človek nájsť lásku a dobro aj bez klamstiev, rán a sĺz.”

Pozri aj: Aké to je, milovať dievča, ktoré prežilo ťažkú životnú traumu?

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov