Foto: pexels.com

Naozaj si myslíte, že sú to ženy?

Ak ste to vy osobne nikdy nespravili, pravdepodobne pre vás bude nepochopiteľné, že existujú ľudia, ktorí to robia, no vedzte, že je to tak — v niektorých vzťahoch si partneri skutočne “lezú” do svojich mobilov. Či už je to pre potvrdenie/vyvrátenie podozrenia partnerovej nevery alebo len pre pohladenie vlastného ega, pravda je taká, že sa to deje, a to dokonca veľmi často. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Výskumu tohoto “fenoménu” sa venovala istá štúdia, ktorá zozbierala dáta celkovo od 1 700 ľudí vo veku od 18 do 35 rokov. Vedci sa zaujímali predovšetkým o to, či si partneri navzájom kontrolujú svoje telefóny a účty na sociálnych sieťach. 

V spoločnosti dlhodobo prevláda presvedčenie, že takýto hrubý zásah do súkromia je predovšetkým parketou žien, o to prekvapujúcejšie sú zistenia plynúce z tejto štúdie. 

Tie totiž dokázali, že telefón svojej partnerky preskúmalo až 70 % mužov, čo je v porovnaní so 47 % žien naozaj vysoké číslo. Zaujímavé je tiež to, že bez povolenia svojej partnerky to spravilo až 40 % mužov a len 24 % žien.

Výskumný tím sa pozrel aj na to, či ľudia poznajú prístupové kódy mobilov svojich partnerov. Do telefónu svojej partnerky sa vie bez problémov dostať 50 % mužov, to isté však potvrdilo len približne 30 % žien. 

pexels.com

A čo vlastne títo ľudia v telefónoch svojich partnerov hľadajú? Odpoveď vás pravdepodobne neprekvapí — hľadajú dôkazy nevery. Faktom je však aj to, že až v 50 % prípadov takýto “sliediaci” človek niečo inkriminujúce skutočne objaví. 

Výskum sa však venoval aj kontrolovaniu sociálnych sietí. Výsledky ukázali, že časovú os svojej partnerky pravidelne kontroluje až 50 % mužov, zatiaľčo to isté robí len 29 % žien.

Prekvapili tieto zistenia aj vás? Samozrejme zostáva otázne, nakoľko boli odpovede respondentov úprimné, no zistené čísla sú už aj tak neuveriteľne vysoké, nemyslíte? 

bgr
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov