Nehovoríme však o vírusoch, baktériách, či orgánoch navyše.

Hovoríme o veciach, ktoré vonkoncom nemajú v ľudskom tele čo robiť, napriek tomu sa tam však akosi ocitli – či už nešťastnou zhodou náhod alebo ako následok prílišnej zvedavosti. Ak práve jete, možno budete chcieť svoj tanier na chvíľku odložiť bokom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Hrášok v pľúcach

Rona Svedena dlho trápili problémy s pľúcami a dýchaním, až sa jedného dňa musel vybrať do nemocnice. Myslel si, že má na pľúcach rakovinu, po vyšetreniach sa však ukázalo, že to bolo niečo celkom iné. Rástla mu v nich totiž rastlina hrachu a v tom čase mala už 1,25 cm. Ako sa tam dostala? Ron jedol hrášok a nešťastnou náhodou ho vdýchol. Zelenina mu potom vyklíčila v pľúcach. Ironicky, hneď po operácii na odstránenie rastliny si Ron vychutnal jedlo, v ktorom bol aj hrášok.

Jedlička v pľúcach

Artyom Sidorkin tatktiež navštívil nemocnicu s bolesťou v hrudníku a vykašliaval krv. Opäť mali lekári podozrenie na rakovinu, aké však bolo ich prekvapenie, keď v pacientových pľúcach objavili malú jedličku. Aj tento pán údajne semienko nešťastne vdýchol a ono vyklíčilo.

pexels.com

Opasok v hrudníku

Lekári si pôvodne mysleli, že Ind menom Anun Ranjan trpí tuberkulózou alebo má v hrudníku zápal, keď mu však chceli hrudník vyšetriť, objavili v ňom opasok. Údajne sa do jeho tela dostal pri autonehode a keď ho lekári v tom čase vyšetrovali, akosi opasok prehliadli.

Morský slimák v kolene

Keď 4-ročný Paul Franklin spadol na pláži a na piesku si oškrel koleno, nikto sa nad tým príliš nepozastavoval. Neskôr sa však rana zapálila a Paul musel brať antibiotiká. Liečba však nezaberala, a to preto, lebo chlapec mal v rane malého slimáka. Rozhodol sa, že si ho ponechá a pomenuje ho „Turbo“.

Ryba v pľúcach

Tento prípad sa zdá byť až nemožný, jedného dňa sa však malý chlapec v Indii hral v rieke a vdýchol pri tom 9 centimetrov dlhú rybu. Keď mu ju lekári vybrali z pľúc, tvor bol ešte nažive.

Púpava v uchu

V uchu len 2-ročného dievčatka našli čínski lekári plne vyvinutý kvet púpavy. Stále lepšie ako v pľúcach.

pexels.com

Červ v oku

Johna Matthewa trápil stav, následkom ktorého prichádzal o zrak. Keď navštívil lekára, ukázalo sa, že má v oku červa, ktorý mu požiera sietnicu. Keď sa červa pokúsili odstrániť laserom, Matthew tvrdil, že ho videl, ako sa snaží uniknúť pred smrťou.

Pavúk v bruchu

Dylan sa tesne pred dovolenkou musel podrobiť operácii slepého čreva. Keď však odišiel na Bali, do rany mu vliezol pavúk a pod kožou si prerazil cestu až do hrudníka. Kým ho lekári odstránili, pobudol si v Dylanovom tele tri dni.

Pásomnica v mozgu

Rosemary si myslela, že má na mozgu nádor, keď jej ho však lekári chceli odstrániť, žiaden nádor nenašli. Namiesto neho mala žena v mozgu pásomnicu. Do mozgu sa dostala zrejme prostredníctvom nakazenej stravy, našťastie sa ju však podarilo odstrániť a žena prežila.

Úhor v análnom otvore

Údajne malo ísť o nepodarený žart, v rámci ktorého mužovi jeho kamaráti vsunuli do zadku úhora. Žart však nevyšiel, pretože úhor vkĺzol do mužovho tela a ten musel podstúpiť operáciu. Našťastie, neostali mu trvalé následky (okrem poškodeného ega).

pixabay.com

Klinec v hlave

Sanchez sa sťažoval na bolesti v uchu, lekári však nemohli vykonať MRI, pretože to bolo pre pacienta neznesiteľné. Keď Sanchez odchádzal od lekára, zrazu vykašľal cez nos klinec. Zrejme ho uvoľnil MRI prístroj, klinec však bol údajne v mužovom mozgu niekoľko rokov bez toho, aby o tom vedel.

Magnetky v žalúdku

Keď sa 8-ročné dieťa sťažovalo na neznesiteľnú bolesť brucha, rodičia ho vzali do nemocnice. Tam sa ukázalo, že dieťa zjedlo niekoľko magnetiek a batérií. Našťastie, dieťa prežilo, prišlo však o niekoľko centimetrov čreva.

Fľaša koly v análnom otvore

Istý Číňan sa lekárom sťažoval na bolesti brucha a tvrdil, že netuší, čo môže byť príčinou. Až po röntgene sa priznal, že si do análneho otvoru vopchal fľašu koly a keď sa zasekla, pokúsil sa ju vybrať drôtom. Ten sa však zasekol tiež.

Nuž, pri deťoch a príliš zvedavých či nepozorných dospelých musí človek rátať asi naozaj so všetkým.

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov