Foto: pexels.com

Trápi vás osamelosť?

Samota a osamelosť sú 2 rozdielne pojmy. Mnoho ľudí samotu miluje, no zrejme nie je nikto, komu by vyhovovala osamelosť. Ak trápi aj vás, tu sú 4 najčastejšie dôvody, ktoré môžu byť jej príčinou. Ak niektorý z nich odstránite, určite sa vám uľaví. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Uverejnil ich portál The Minds Journal. 

#1 Nerozumiete sami sebe

Porozumieť si je nesmierne dôležité. Ak neviete, prečo cítite pocity, ktoré cítite a ak neviete, kam smeruje váš život, resp. neviete kam chcete, aby smeroval, niet divu, že často vás trápia pocity prázdnoty či osamelosti. Snažte sa viac reflektovať svoje vlastné pocity a nezametajte ich pod koberec – načúvať im je veľmi dôležité. Oni vám ukážu, aké smerovanie by mal váš život nabrať. Potom je už len a len na vás niečo s tým spraviť. 

#2 Nemáte žiadne blízke vzťahy

V ľuďoch ste sa možno sklamali a už im viac nedôverujete. Z tohto dôvodu sa im radšej vyhýbate, aj keď si veľmi dobre uvedomujete, že sa potom cítite veľmi osamelo. Skúste dať niekomu zo svojho najbližšieho okolia predsa len šancu – hovorí sa predsa, že každý z nás má svoju spriaznenú dušu, treba ju len nájsť. 

Photo by Jure Širić from Pexels

#3 Nie ste zmierení so svojou minulosťou

Dôvodom týchto negatívnych pocitov je často aj to, že jednoducho nie sme zmierení s niečím, čo nám priniesla minulosť. Niekedy je skutočne nesmierne náročné vyrovnať sa s tým, že niečo vôbec nevyšlo podľa našich predstáv, no život je jednoducho taký. Bez toho, aby ste to neprijali, sa ďalej nikdy neposuniete. Vždy je všetko tak, ako to byť má – a čím skôr tomu uveríte, tým skôr sa osamelosti či prázdnoty zbavíte. 

#4 Chýba vám zmysel života

Nesmierne dôležité je mať aj zmysel života. Ak ho nemáme, vôbec nevieme, kam smerujeme a nevieme ani to, kam by sme mali investovať svoj čas – takíto ľudia potom len tápu a zdá sa im, že životom len bezcieľne prechádzajú. Ak to chcete zmeniť, stanovte si nejaké ciele. To, kam vás ťahá srdce vám ukáže, čo je vaším skutočným zmyslom života. Ak ho objavíte, uvidíte, že pocity prázdnoty i osamelosti zmiznú. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov