Autor fotky: cottonbro na Pexels

Musíte sa v poslednom období ku všetkému premáhať?

Cítite v posledných dňoch či týždňoch absolútnu demotiváciu a neviete, kde sa vo vás berie? Dôvodov, ktoré vás oberajú o všetku životnú energiu, môže byť hneď viacero. Nájdete medzi týmito 7 aj ten svoj? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Skvele ich popísal portál Lifehack. 

#1 Potláčate svoje skutočnú vášeň

Ktorá aktivita je tá, pri ktorej úplne zabúdate na celé dianie okolo seba? Čo by ste dokázali robiť celé hodiny? A teraz si položte otázku, či tejto činnosti venujete dostatok času. Dlhodobé potláčanie našich vášní totiž môže byť veľmi vyčerpávajúce a demotivujúce. 

#2 Bojujete na priveľa frontoch

Či sa nám to páči alebo nie, každý z nás má len nejaké obmedzenú kapacitu energie. Niekto jej má samozrejme menej, niekto viac, podstatou ale je, že nikto na svojich pleciach dlhodobo neunesie priveľkú váhu. Ak máte aktuálne ťažké obdobie aj v práci, aj doma, aj vo vzťahu, aj s priateľmi, jednoducho vás to oberá o všetku motiváciu. 

#3 Negatívny pohľad na život

Áno, je ťažké ostať pozitívny, keď sa nám nič nedarí. Úplne najhoršie, čo sa nám môže stať, je ale spadnúť do špirály negativity, z ktorej niet cesty von. S pesimizmom sa totiž akékoľvek problémy riešia veľmi ťažko. 

Autor fotky: Athena na Pexels

#4 Nedostatok sebavedomia

Vo všeobecnosti platí, že oveľa ľahšie sa životom pláva tým ľuďom, ktorí majú dostatok sebavedomia. Ak na tom svojom budete pracovať, vašou odmenou bude vaša schopnosť riešiť všetky životné situácie nielen s oveľa väčšou ľahkosťou, ale aj s oveľa väčšou motiváciou. 

#5 Spoliehate sa na druhých

Spoliehať sa v dnešnej dobe na druhých nie je ani zďaleka žiadnou výhrou. Ak vás sklamú alebo zradia, môže sa vám stať, že celá situácia sa vám bude zdať ešte ťažšou, než je v skutočnosti, a už ju ani nebudete mať chuť riešiť. Dajte si preto pozor na to, koho žiadate o pomoc. 

#6 Vyhoreli ste

Bolo na vás toho v poslednom období príliš? Ak áno, mohlo sa stať, že ste jednoducho vyhoreli – a to je dôvodom toho, prečo zrazu nemáte energiu ani na tie najzákladnejšie veci. Prvým krokom k odstráneniu tohto problému je ale jeho priznanie.

#7 Nemáte žiadnu oporu

Nemusíte mať stovky priateľov, ale mať aspoň jedného, na ktorého by ste sa mohli vždy spoľahnúť, je absolútne kľúčové. Ak vám niekto takýto v živote chýba, je možné, že sa vám ním kráča naozaj ťažko. 

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov