Photo by Leah Kelley from Pexels

Naozaj fungujú.

Mať dobrú “stratégiu” je niekedy to jediné, čo potrebujete. Ak to medzi vami iskrí, stačí spraviť zopár maličkostí, a okamžite si získate nielen pozornosť, ale aj priazeň objektu vášho záujmu. Čo teda robiť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Vyskúšajte týchto 7 psychologických trikov, ktoré odporúča portál Your Tango. 

#1 Zamerajte sa na to, čo máte spoločné

Hovorí sa síce, že protiklady sa priťahujú, no určite to neplatí, ak hľadáte vážny a dlhodobý vzťah. Ak preto chcete zaujať niekoho, kto sa vám páči, zviditeľnite pred ním to, čo máte spoločné (záujmy, vlastnosti, pôvod a pod.). 

#2 Nechajte ho hovoriť o sebe

Pravda je taká, že väčšina ľudí o sebe hovorí naozaj rada. Preto, ak spolu budete hovoriť, nebojte sa klasť otázky a ukážte tak svoj záujem. Dobre samozrejme padne, aj ak pochválite nejaké jeho úspechy. 

#3 Nebojte sa odhaliť svoje nedostatky

Ak chcete uspieť, naozaj sa pred nikým “neopekňujte”, na ľudí to má totiž presne opačný efekt. Použite opačnú stratégiu – ak pred objektom vášho záujmu prehovoríte aj o svojich nedostatkoch, alebo o niečom, čo by ste chceli zlepšiť, budete v jeho očiach pôsobiť úprimne a hlavne – ako “človek”. Dokonalosť predsa neexistuje. 

#4 Zrkadlite jeho gestá

Keď s niekým hovoríme a on nenápadne zrkadlí naše gestá, podvedome to vnímame a pôsobí to na nás tak, že okamžite si túto osobu obľúbime. Vyskúšajte to, naozaj to funguje. 

Photo by Jodie Louise from Pexels

#5 Oslovujte ho krstným menom

Každému je príjemné, ak ho niekto oslovuje krstným menom – je to oveľa osobnejšie. Pri vašej konverzácii ho preto oslovujte po mene. Je to len maličkosť, no dokáže skutočné zázraky. 

#6 Predĺžte očný kontakt

Je prirodzené, že s ľuďmi, s ktorými si nie sme až takí blízki, až taký intenzívny očný kontakt neudržiavame. Nejedna štúdia však dokázala, že práve očný kontakt zohráva pri zamilovaní sa nenahraditeľnú úlohu a je jedným z kľúčových faktorov. Nechajte za vás preto prehovoriť oči. 

#7 Požiadajte ho o láskavosť

Viaceré štúdie potvrdili, že ľudia majú tendenciu obľúbiť si ľudí, ak im mohli spraviť nejakú láskavosť – a to aj vtedy, keď ich predtým radi nemali. Požiadajte preto objekt svojho záujmu o nejakú maličkosť. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov