Foto: Photo by Christian Dubovan on Unsplash

Môžete ich mať toľko, koľko potrebujete. Stačí si len správne nastaviť myseľ.

Peniaze sú všade a pravda je taká, že keď sa budete snažiť a myseľ si nastavíte na tú správnu vlnu, môžete ich mať toľko, koľko si zaumienite. Ako na to?

Portál Thought Catalog priniesol týchto 7 skvelých nastavení mysle, ktoré vám k tomu dopomôžu. 

#1 Peňazí nie je nedostatok

Peniaze nie sú nejaký nedostatkový tovar, ku ktorému by sa nedalo dostať. Dostať sa k nim dá, treba len vedieť ako. Celé “tajomstvo” spočíva v tom, že svojej práci musíte pridať nejakú hodnotu. Nezaujímajte sa o konkurenciu – svet ponúka dosť peňazí aj pre vás, aj pre nich. Sústreďte sa len na seba a na svoju prácu. 

#2 Dajte ľuďom to, čo potrebujú

Keď si niečo kupujete, nedáte za to peniaze len tak. Dáte za to peniaze, pretože to potrebujete alebo chcete. Ponúkajte preto ľuďom niečo, čo oni sami buď potrebujú, alebo to budú chcieť, pretože je to niečím výnimočné. 

#3 Verte tomu, že si zaslúžite bohatstvo

Bohatstvo sa nezačína v našej peňaženke, ale v našej mysli. Keď uveríte tomu, že si ho zaslúžite, a budete na jeho získaní pracovať, nič vás nemôže zastaviť. 

Photo by Micheile Henderson on Unsplash

#4 Peniaze nie sú zlo

Mnoho ľudí hovorí, že peniaze sú zlé, a že kazia charakter. Peniaze ho ale nekazia, oni ho len odokrývajú. V rukách dobrého človeka nie sú žiadnym zlom, sú len nástrojom, ktorý vám môže zabezpečiť slobodný život. 

#5 Máte všetko, čo na ich získanie potrebujete

Na ich získanie nepotrebujete obrovský kapitál, stačí vám bystrá myseľ a vytrvalosť. Ak tieto 2 veci máte, disponujete všetkým, čo k získaniu peňazí potrebujete. 

#6 Pre peniaze sa musíte rozhodnúť, nie si ich želať

O peniazoch sa nesníva, na peniazoch sa pracuje. Keď si raz poviete, že máte všetko, čo na ich získanie potrebujete, nie je tu nič, čo by vás mohlo zastaviť. Všetko totiž bude vo vašich vlastných rukách. 

#7 Majte trpezlivosť a vytrvalosť

Bohatým sa (väčšinou) nestanete z noci do rána, je to proces, ktorý si vyžaduje obrovské množstvo trpezlivosti a vytrvalosti. Ak však máte dostatočnú silu vôle, nie je dôvod, prečo by ste neuspeli. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov