Výsledok tejto štúdie vás pravdepodobne prekvapí…

Predstavte si nejaký horor. Určite ste už vo viacerých videli častú scénu: psychopat sedí vo svojom obľúbenom kresle, s vyloženými nohami počúva klasickú hudbu a s kamenným výrazom na tvári pritom spomína na brutálnu vraždu, ktorú práve spáchal. Pravda je však úplne iná…

Článok pokračuje pod videom ↓

Samozrejme, nie každý vrah je psychopatom a nie každý je psychopat je vrahom. Mnohí ľudia si však práve kvôli filmovému priemyslu myslia, že obľúbenou hudbou psychopatov je naozaj vážna hudba. Nuž, toto tvrdenie má od pravdy naozaj ďaleko.

Čo poviete na túto skladbu?

Páči sa vám? Možno už niečo šípite a odpoviete nie, no buďte úprimní.

Áno, tušíte dobre. Podľa výskumu Dr. Pascala Wallischa je práve táto skladba mimoriadne obľúbenou u ľudí so psychopatickými črtami. Hneď za ňou, teda na druhom mieste, sa ocitla My Sharona od The Knack.

A čo hovoríte na túto skladbu?

Páči sa vám? Ak áno, buďte pokojní, v tomto prípade pre vás máme dobrú správu. Táto skladba totiž bola najobľúbenejšou (z 260 ponúknutých skladieb) u participantov, ktorí na základe psychologických testov vykazovali najmenšie, prípadne žiadne znaky psychopatie.

Ako teda môžete vidieť, naša obľúbená hudba o nás toho prezrádza oveľa viac, než by sme si mysleli.

Pozri aj: Psychopatický checklist: Psychológ Robert Hare vytvoril tento 20-otázkový test, ktorý vám pomôže určiť, či je niekto psychopatom

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov