Photo by Isaiah Rustad on Unsplas

Predídete tým zbytočným sklamaniam.

Určite sa vám už niekedy stalo, že ste do nejakého človeka investovali veľa času, energie, peňazí či dôvery, no on vás nakoniec sklamal. Je jedno, či išlo o priateľa, kolegu či partnera, každé sklamanie sa v ľuďoch vie byť veľmi nepríjemné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Jedným zo spôsobov, ako mu predísť, je dotyčnej osobe položiť týchto 5 otázok. Ak vám na ne úprimne odpovie, okamžite zistíte, čo je vlastne zač a tiež budete mať jasno v tom, či sa vám oplatí do takéhoto vzťahu investovať svoju snahu.

O aké otázky teda ide?

#1 Čo si myslíš o celej debate o introvertoch a extrovertoch?

Každý z nás inklinuje či už k jednému alebo k druhému typu. To, ako sa vám daná osoba k tejto veci vyjadrí, vám pomôže zistiť, kam sa zaraďuje ona a hlavne tiež získate prehľad o tom, aký je jej názor na tú druhú skupinu. 

#2 Na čom si sa naposledy poriadne schuti zasmial/a?

Ak to bude niečo, čo vám nie je vôbec vtipné, práve naopak – príde vám to nechutné, morbídne či primitívne, je isté, že nezdieľate rovnaký typ zmyslu pre humor. Práve ten je však pri budovaní pevnejších vzťahov mimoriadne dôležitý a bez neho to fungovať jednoducho nikdy nebude. 

Photo by Daniel Xavier from Pexels

#3 Čo si myslíš o … (doplňte to, čo je pre vás najdôležitejšie)?

Či už tam doplníte meno svojho (ne)obľúbeného politika, názov kapely či krajinu, v ktorej by ste chceli niekedy žiť, je dôležité vedieť, čo si daná osoba myslí o niečom, čo má pre vás mimoriadny význam. 

#4 Zvykneš sa nudiť?

V podstate sú len 2 typy ľudí. Zatiaľ čo jedna skupina sa nudí neustále, tá druhá pojem “nuda” ani nemá vo svojom slovníku. Ak vám má byť niekto blízky, je samozrejme dôležité, aby ste zdieľali rovnaký názor aj na túto vec. 

#5 Pri akej činnosti strácaš pojem o čase?

Každý z nás má niečo, v čom sa dokáže úplne “stratiť”. Pre niekoho je to čítanie, pre ďalšieho písanie, pre iného zas pozeranie dokumentárnych filmov, práca či kreslenie. Odpoveď na túto otázku vám toho vie o danom človeku prezradiť naozaj nesmierne veľa. 

Pozri aj: 4 psychologické dôvody, prečo používame v rozhovoroch slovnú vatu ako „um“, „hm“ alebo „no“

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov