Tieto zvyky majú iba skutoční gentlemani.

Niektoré ženy si myslia, že skutoční gentlemani už „vymreli“. Nie je to však pravda, oni stále existujú a je ich dosť. Treba mať len oči dokorán otvorené a hlavne – takisto sa správať ako dáma. Žiadneho gentlemana totiž lacné správanie nepritiahne. Podľa akých znakov ho teda „v dave“ spoznáte?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vždy je presný

Ak sa na niečom dohodnete, je tam na čas. Ak by totiž meškal, mal by pocit, že vám dáva najavo, že preňho nie ste dostatočne dôležitá, a že váš čas je „lacný“.

#2 Je vaším ochranným štítom

A to nielen v prípade hroziaceho fyzického nebezpečenstva, ale aj v prípade toho psychického. Dokáže sa postaviť medzi vás a medzi niekoho, kto vám ubližuje a zmierniť tak vaše trápenie, či hnev.

pexels.com

#3 Ponúkne vám svoj kabát

Áno, môže sa to zdať ako maličkosť, no práve tie desiatky drobných maličkostí sú tým, čo gentlemanov odlišuje od „obyčajných“ mužov. Ponúkne vám svoj kabát, keď vidí, že cez drkotajúce zuby ho presviedčate, že vám zima naozaj nie je.

#4 Odsunie vám stoličku

Ak nejaká žena tvrdí, že o „prehnanú slušnosť“ nestojí, pravdepodobne ešte len nestretla muža, ktorý by sa k nej správal ako skutočný gentleman. Takýmto gestom vám totiž dá najavo, ako si vás váži.

#5 Je slušný

Miesto vulgarizmov používa slová ako „ďakujem“ či „prosím“. V konverzácii s kýmkoľvek je vidieť jeho slušnosť, zdvorilosť a úctu.

#6 Svoje sľuby vždy dodrží

Samozrejme to neznamená, že vám pritaká na všetko. Svoj názor dokáže vždy slušne vyjadriť, no ak vám raz niečo sľúbi, viete, že sa na to môžete na 101% spoľahnúť. Plány na poslednú chvíľu nikdy nemení a vždy a za každých okolností si stojí za svojím slovom.

pixabay.com

#7 Dokáže udržať tajomstvo

Neznamená to len to, že nikomu nevyzradí vaše tajomstvá ale aj to, že vám nevyzradí tajomstvá svojich priateľov alebo svojej rodiny. Čokoľvek je totiž uňho v absolútnom bezpečí.

#8 Ženu by nikdy neudrel

„Záľubu“ nemá ani v tlčení mužov, no v prípade nevyhnutnosti by sa dokázal ubrániť. Na ženu by však ruku nikdy nezodvihol – na žiadnu, nikdy a za žiadny okolností. Ak sa nejaký muž takto zachová, aj keď je nahnevaný či opitý, uňho na celej čiare skončil.

#9 Je úprimný

Neklame o počte svojich bývalých partneriek, o svojej práci, o svojom veku ani o ničom inom. Je so sebou vyrovnaný a je hrdý na to, kým je. Práve preto pred vami nemá čo skrývať – a nakoniec, veľmi dobre vie, že skôr či neskôr by sa všetky jeho lži obrátili proti nemu.

unsplash.com

#10 Dbá o seba

Svoj fyzický vzhľad nekladie na prvé miesto, no vie, že je dôležitý. Nezanedbáva hygienu, stará sa o svoj výzor a záleží mu na tom, čo má na sebe oblečené. Nereprezentuje tak len seba, ale rovnako aj vás.

Pozri aj: 7 typov mužov, do ktorých sa žena aspoň raz zamiluje

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov