Ako sa svojou polovičkou držíte za ruky najčastejšie?

Držanie sa za ruky by malo byť v každom vzťahu úplnou samozrejmosťou. Držať sa za ruku s osobou, ktorú milujete, je predsa prirodzené. Možno vám však doteraz nenapadlo, že aj to, akým spôsobom to robíte, o vašom vzťahu-čo to prezrádza.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktorý typ držania sa za ruky je u vás najčastejší?

Letmé prepletenie prstov: rešpekt

Tento typ držania sa za ruky ukazuje, že váš vzťah je citovo stabilný, a že svojmu partnerovi plne dôverujete. Ostatným dávate týmto gestom najavo, že síce ste vo vťahu, no zároveň si navzájom ponechávate dostatok osobného priestoru – rešpektujete totiž istú samostatnosť toho druhého.

Dlaň v dlani: zodpovednosť

Tento typ držania sa môže poodhaliť, kto z dvojice je vo vzťahu dominantný, a kto, naopak, submisívny. “Vodcom” je ten, koho dlaň smeruje nadol. Ten druhý sa mu v mnohých situáciách musí prispôsobovať.

pexels.com

Pevne prepletené prsty: starostlivosť

Skôr než fyzická príťažlivosť vás spájajú tie najhlbšie pocity. Snažíte sa k sebe byť navzájom úprimní a neskrývate pred sebou žiadne slabosti ani nedostatky. Váš vzťah je založený na dôvere a starostlivosti.

Držanie sa za jeden prst: flirt

Váš vzťah je ešte len vo fáze flirtu. Jeden o druhom sa dozvedáte stále nové a nové veci, no ešte nie ste pripravení prevziať za váš vzťah zodpovednosť.

Photo by Jasmine Wallace Carter from Pexels

Letmé dotyky rúk: skryté sympatie

Tento signál si vysielajú ľudia, ktorí ešte oficiálne netvoria pár, no jeden k druhému prechovávajú veľké sympatie. Ak to tak je, neváhajte spraviť prvý krok, ide o jasný signál náklonnosti, takže odmietnutia sa naozaj nemusíte báť.

Držanie za rameno: bezpečie

Ak drží žena muža takýmto “formálnym” spôsobom, teda za rameno, znamená to, že si váži jeho podporu. Takéto gesto je však tiež dôkazom toho, že ide o vzťah, ktorý je stabilný a ktorý je založený na úprimnej láske.

Pozri aj: 7 základných typov objatí + vysvetlenie, čo vo vašom vzťahu vyjadrujú

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov