Akým spôsobom sa s partnerom objímate najčastejšie?

Objatia patria vo vzťahu k tým najkrajším prejavom lásky či náklonnosti. Dodávajú nám pocit istoty, dôvery a bezpečia. Vedeli ste napríklad, že už 20 sekundové objatie spôsobí zvýšenú produkciu oxytocínu, dopamínu i serotoninu, ktoré sú zodpovedné za našu dobrú náladu? O vzťahu však dokáže veľa povedať aj samotný typ objatia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najčastejšie sa stretávame s týmito.

#1 Objatie zozadu

Ak vás muž objíme zozadu, znamená to, že sa stavia do role vášho ochrancu. Je to veľmi intímna forma objatia a je len dôkazom toho, že váš partner by bol pre vás ochotný urobiť čokoľvek. V podstate ide o vyjadrenie toho, že vám “kryje chrbát”.

#2 Objatie s poklepaním po chrbte

Ide skôr o typ objatia, ktorý sa využíva buď medzi priateľmi či rodinnými príslušníkmi, alebo vtedy, ak niekoho utešujeme. Vo vzťahoch sa často nevyskytuje, no ak predsa, môže ísť o znamenie, že vaša polovička berie váš vzťah skôr priateľsky.

#3 Objatie v páse

Mimoriadne milý typ objatia, ktorým vám muž dáva najavo, že vás má úprimne rád a chce s vami tráviť čo najviac času. Chce, aby ste boli čo najbližšie pri ňom a je úprimne rád, že vás vidí.

pixabay.com

#4 Objatie s očným kontaktom

Ak sa vám partner popri objímaní pozerá do očí, znamená to, že vo vašom vzťahu spolu zdieľate hlbokú väzbu. Zafungovala medzi vami tá správna chémia a určite ide o muža, ktorého by ste sa mali držať.

#5 “Medvedie” objatie

Ak vás muž objíme okolo pliec naozaj pevne, znamená to, že chce, aby ste sa pri ňom cítili presne tak, ako sa cíti on pri vás – milovaná a v bezpečí. Tento druh objatia tiež dokáže utíšiť úzkosť či zmierniť akékoľvek napätie.

#6 Dlhé objatie

V tomto prípade ide o jednu z najkrajších foriem neverbálnej komunikácie medzi partnermi. Keď sa spolu dokážete bez slov objímať naozaj dlho, je to len dôkazom toho, ako hlboko sa milujete a tiež toho, že pri sebe budete stáť nielen v dobrom, ale aj v zlom.

pixabay.com

#7 Objatie okolo ramien

Ak spolu niekde ste alebo ak sa len tak prechádzate po meste a partner vás objíme okolo ramien, znamená to, že preňho nie ste len jeho láskou, ale zároveň aj najlepšou priateľkou. A to sa predsa cení.

Pozri aj: 12 dôležitých lifehackov, ktoré zlepšia komunikáciu vo vašom vzťahu na výbornú

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov