Foto: Photo by Craig Adderley from Pexels

Sociopata jednoducho spoznáte podľa toho, čo ho dokáže nahnevať.

Sociopatov môžete objaviť v mnohých filmoch, no pravda je taká, že bežne sa pohybujú aj medzi nami, a denne ich stretávame v našich každodenných životoch. Ako ich spoznáte? Podľa toho, čo ich dokáže až neprimerane nahnevať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

5 vecí, ktoré vytočia každého jedného sociopata, popísal portál Learning Mind. 

#1 Keď ho ignorujete

Každý sociopat túži byť stredobodom vášho vesmíru. Sociopati sa totiž vyznačujú narcizmom, takže doslova potrebujú, aby ste ich neustále obdivovali, a mali o nich záujem. Akonáhle to tak nebude, spravia všetko preto, aby si získali vašu pozornosť späť. 

#2 Keď nedostane to, čo chce

Normálny človek vie, že nie vždy dostane to, čo chce. Sociopati však toto spracovať nedokážu, a keď nedostanú to, čo chcú, poriadne ich to znervózni. Vtedy začnú byť nielen podráždení, ale veľakrát dokonca aj agresívni. 

Foto: pexels.com

#3 Keď vás už nedokáže ovládať

Sociopat si myslí, že ste jeho “hračkou”, ktorá bude robiť všetko na jeho povel. Keď však túto jeho hru prestanete hrať, páčiť sa mu to určite nebude. Títo ľudia jednoducho musia mať pocit, že vás dokážu ovládať. 

#4 Keď spochybníte ich autoritu

Každý jeden sociopat chce byť “pánom” každého jedného vzťahu – či už pracovného, ľúbostného alebo priateľského. Pravú tvár takéhoto človeka však veľakrát uvidíte až vtedy, keď jeho autoritu nejakým spôsobom spochybníte. 

#5 Keď ho pristihnete pri klamstve

Sociopati neustále klamú, a preto sa niekedy stáva, že sa do svojich vlastných lží doslova zamotajú. Ak je však niekto pozorný a všimne si to, sociopatovi sa to páčiť určite nebude a skončí sa to tak, že blázna sa pokúsi spraviť ešte z toho človeka, ktorý mu na klamstvo prišiel. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov