Mať ich pri sebe je ako chovať si na prsiach hada.

Ak máte vo svojom bezprostrednom okolí kohokoľvek z týchto 11 typov ľudí, nič dobré vám to určite neprinesie. Ide im len o to, aby ste boli plní negativity a pochybností. Choďte od nich čo najďalej, kým ešte nie je neskoro. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Kritici

“Och, táto sukňa ti naozaj pristane! Škoda, že ja by som ju nosiť nemohla… Je len pre tučné a nízke ženy.”

Lichôtky od týchto ľudí nebudú nikdy úprimné. Sú plné sarkazmu a ich cieľ je jediný – nie vás pochváliť či potešiť, ale absolútne ponížiť. Riešenie je len jediné, a to povedať im na to niečo rovnako hlúpe. Nie sú na to pripravení a prekvapí ich to tak, že ich okamžite odrovnáte.

#2 Obete

“Ach, tento svet je plný podvodníkov. Predstav si, oklamali ma v ďalšej práci. Som psychicky i finančne na dne. Mohol by si mi požičať 100 EUR?”

Celý svet sa spikol proti nim. Sú večnými obeťami tohto systému. Problémom je, že od vás nežiadajú len to, aby ste ich počúvali, ale aj to, aby ste im pomáhali. Tvrdo a jasne ich odmietnite, len vás využívajú.

pexels.com

#3 Kaziči radosti

“Je skvelé, že konečne navštíviš svoje vysnívané Bali? Dávaj si ale pozor na rôzne infekcie, môžeš na ne aj zomrieť. A kriminalita je tam tiež veľmi vysoká. Mojej známej tam inak z izby ukradli celú batožinu…”

…a tak ďalej. Na všetko pozitívne, čo im poviete, majú pripravených minimálne 10 negatívnych prehlásení. Riešenie? Nehovorte im nič.

#4 Zradcovia

“Naozaj neviem, odkiaľ sa šéf dozvedel, že spávaš s jeho ženou. Na 100% si to musel povedať aj niekomu inému, než mne.”

Najprv sa budú tváriť ako vaši najlepší priatelia, no pravda je taká, že svoju najlepšiu tvár vám ukazujú len preto, aby si získali vašu dôveru. Akonáhle sa tak stane, zneužijú ju a do chrbta vám vrazia dýku.

#5 Sebci

“Je mi to ľúto, ale dnes za teba zaskočiť naozaj nemôžem. Áno, viem, že si ma zastúpila už desaťkrát, ale dnes musím ísť na gélové nechty, naozaj to nepôjde.”

Týchto ľudí naozaj nezaujímate a len vás zneužívajú. Keď od nich budete pre zmenu niečo potrebovať vy, otočia sa vám chrbtom a ešte sa na tom dobre zasmejú. Kontakty s nimi prerušte čím skôr.

pexels.com

#6 Tiene

“Dnes by sme sa spolu mohli ísť prejsť. A zajtra by sme spolu šli na nákupy, dobre? Ozaj, na víkend som pre nás kúpila lístky na koncert. Skvelé nie?”

Títo ľudia sú otravní ako zemný plyn. Kým ich naozaj kruto nepošlete, kade ľahšie, budú vám strpčovať a otravovať život viac, než by bolo znesiteľné. Nebude to jednoduché, ale raz to predsa urobiť musíte.

#7 Veční odkladači

“Prepáč, na budúci rok na tú dovolenku už naozaj pôjdeme. Je mi ľúto, že to odkladáme už 15 rokov, ale vidíš, že vždy sa objaví niečo nečakané…”

Neverte im ani slovo. Všetko odkladajú na “neskôr” či na “nabudúce”. Oni však veľmi dobre vedia, že vás len ťahajú za nos, preto by ste to mali vedieť aj vy.

#8 Psychopati

“Prepáč, že som ťa udrel. Nikomu to prosím nehovor. Naozaj ma to mrzí, ale sčasti si zato môžeš aj sama…”

Svoje psychopatické správanie dokážu zvaliť na svoju obeť a tá im na ich lep žiaľ často aj skočí. Otvorte si oči a uvedomte si, že takíto ľudia si druhú šancu ani náhodou nezaslúžia.

Pozri aj: 7 znakov toho, že máte vo svojom okolí priveľa negatívnych a toxických ľudí

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov