Možno vám hlavou víria každý jeden deň…

Ťažko by sme našli človeka, ktorý si nikdy nemusel prejsť neopätovanou láskou. Pravdou je, že väčšina ľudí sa z nej “vylieči”, čomu je však veľmi ťažké uveriť vtedy, keď ju práve prežívate. Vtedy je tým jediným, čo vám víri hlavou, týchto 6 myšlienok:

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Stratiť sa vo svojich snoch je naozaj ľahké. Celé dni snívate o tom, aké krásne by bolo byť s ňou/s ním. Tieto myšlienky vás však zároveň ubíjajú, pretože veľmi dobre viete, že sa to nikdy nestane. 

#2 Milovať niekoho, kto nemiluje vás, je nekonečný cyklom samotrýznenia. Snívate, túžite, chcete, uvedomíte si, že sa to nikdy nestane, začnete sa trápiť, tak zostanete aspoň pri dennom snívaní, a odznovu – snívate, túžite…

#3 Myslíte si, že ste sami. Nech je už dôvod akýkoľvek, je veľmi pravdepodobné, že sa s touto vecou ani nemáte komu zdôveriť. O to ťažšie to však všetko je a vy máte každým dňom pocit, že miesto toho, aby sa to dávalo do poriadku, je to len horšie a horšie…

Photo by Garon Piceli from Pexels

#4 Naozaj to bolí. Možno ste si už v živote prešli všeličím, no toto naozaj bolí a vy netušíte, ako tú bolesť aspoň zmierniť. Všetko, čo skúsite, možno zaberie aspoň na chvíľu, no potom je všetko ešte oveľa horšie. 

#5 Neopätovaná láska je horšia ako rozchod. A bolí viac. Zatiaľčo pri rozchode viete, aké to bolo s dotyčnou osobou tvoriť pár, pri neopätovanej láske sa to nedozviete nikdy. Vaša myseľ bude neustále nahlodávaná tisíckami scenárov, ktoré sa začínajú na “keby”. Je to ako mať nejaký cieľ, o ktorom však viete, že je nedosiahnuteľný. 

#6 Naučili ste sa milovať nezištne. Pretože aj keď viete, že s touto osobou nikdy nebudete, vaše srdce vám hovorí, aby ste o nej neprestávali snívať. Pretože radšej ju budete mať aspoň vo svojich predstavách, než by ste ju mali stratiť už úplne. 

Pozri aj: Strašiak menom „friend zone“: Toto je 5 dôvodov, prečo je tento novodobý termín prehnaný (a možno by ani nemal existovať)

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov