Autor fotky: Molly Champion na Pexels

Možno toho už máte dosť, no musíme to vydržať.

Nie každý reaguje na situáciu, v ktorej sme sa ocitli, rovnako. Niekto znáša dobrovoľnú karanténu a izoláciu úplne bez problémov, niekto iný zas nie. Ak patríte skôr do tej druhej skupiny, máme pre vás 8 tipov, ktoré vám môžu v tomto náročnom období pomôcť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál The Minds Journal.

#1 Nepodliehajte panike

Áno, situáciu, v akej sa teraz svet nachádza, sme ešte nezažili, a je to maximálne znepokojujúce. Treba však aspoň skúsiť myslieť pozitívne a veriť tomu, že aj toto raz prejde. Snažte sa vyhýbať dezinformáciám, ktoré sa šíria na internete a využite tento čas na to, aby ste trochu spomalili a možno prehodnotili svoje životné priority. 

#2 Každé ráno sa venujte nejakej činnosti, ktorá vás dobre naladí

Pre každého je to niečo iné, no skúste si každé ráno vyčleniť 20-30 minút na činnosť, ktorá vás upokojuje a robí vám radosť. Pre niekoho to môže byť čítanie, pre iného meditovanie, pre ďalšieho zas napríklad cvičenie. Pointou je, aby ste sa hneď zrána dobre naladili. 

pexels.com

#3 Dbajte na svoj spánkový režim

Spánok je pre naše duševné zdravie nesmierne dôležitý. Snažte sa udržať si pravidelný spánkový cyklus a spite 7-8 hodín denne. Znížite tak riziko vzniku depresie či úzkostí a eliminujete tým aj náladovosť. 

#4 Robte veci, ktoré ste už dlho odkladali

Či už ide o upratovanie, cvičenie, absolvovanie nejakého online kurzu či hoci len pozretie si nejakého filmu – urobte to. Využite čas, ktorý máte k dispozícii na veci, ktoré ste chceli spraviť už dávno, no nemali ste na ne čas. Pomôže vám to odreagovať sa a navyše budete mať dobrý pocit z toho, že to už ďalej nemusíte odkladať. 

#5 Svoje pocity dajte na papier

Skvelou terapiou je aj zo svojich pocitov sa “vypísať”. Napíšte si na papier všetky svoje pocity a popíšte i všetko, čoho sa bojíte. Ak to potrebujete, pokojne tak môžete robiť každý večer. Uvidíte, ako skvele to pomáha. Niekedy je dať zo seba pocity von všetko, čo potrebujeme. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov