Môžete si tým ušetriť množstvo času, energie a v konečnom dôsledku i starostí.

Určite sa vám už niekedy stalo, že ste niekomu až príliš dôverovali, prípadne ste sa naňho v niečom až priveľmi spoliehali, no nakoniec vás táto osoba sklamala. Už je to raz tak, my, ľudia, sme rôzni, a rôzna je aj naša inteligencia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predstavte si však, že to, nakoľko je niekto inteligentný, by ste vedeli odhaliť už v priebehu niekoľkých minút. Nebolo by to skvelé? Dobrou správou je, že to nie je nemožné. Stačí len vedieť, na aké otázky sa pýtať.

#1 “Ako zvyčajne tráviš svoj voľný čas?”

Odpoveď na túto otázku vám pomôže zistiť, aké sú zvyky a záľuby dotyčnej osoby. Tak napríklad, ak vám niekto povie, že vo voľnom čase rád spí, môžete mať podozrenie, že ide o lenivca. Naopak, ak vám niekto povie, že si číta alebo navštevuje nejaké kurzy, viete, že ide o človeka, ktorý na sebe chce neustále pracovať. 

pixabay.com

#2 “Keby si hneď teraz získal/a miliardu eur, čo by si s nimi spravil/a?”

Táto otázka vám zas pomôže odhaliť, aké má táto osoba hodnoty a priority. Tiež môžete pomocou nej zistiť, aké má ambície, či je sebecká ale tiež to, aký má intelekt. 

#3 “Aký je tvor názor na feminizmus/súčasnú vládu/vegetariánov?”

Ako vidíte, táto otázka má byť “mierne” provokačná a jej cieľom je zistiť, nakoľko tolerantná daná osoba je. Inteligentný človek vie totižto svoj názor (aj keď je odlišný od toho vášho) vyjadriť pokojne, bez akýchkoľvek náznakov agresie a bez toho, aby sa vás snažil ponižovať či presviedčať vás o tom, že jediná pravda je tá jeho. 

#4 “Keby si získal/a schopnosť byť neviditeľný/á, akceptoval/a by si zákony?”

Cieľom tejto otázky je zas poodhaliť morálne princípy dotyčnej osoby. Taktiež vďaka nej zistíte, aký má vzťah k dodržiavaniu noriem, pravidiel či zákonov a akú tendenciu má správať sa vtedy, keď ju nikto nevidí. 

pixabay.com

#5 “Keby si mal/a možnosť zmeniť čokoľvek na tomto svete, čo by to bolo?”

Aj táto otázka je veľmi dôležitá a vie vám toho o danej osobe veľmi veľa prezradiť. Pomohla by len sebe alebo celému svetu? Alebo by sa zaujímala len o určitú skupinu ľudí? O akú pomoc by konkrétne šlo, nebolo by to sebecké? Samotná odpoveď vám toho prezradí viac, než by sa dotyčná osoba domnievala. 

Pozri aj: Tento typ ľudí má tendenciu výrazne preceňovať svoju inteligenciu. Týka sa to aj vás?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov