Možno vás prekvapí, čo majú všetky tieto rady spoločné.

Všetci títo 3 ľudia sa preslávili a zbohatli vďaka moderným technológiám. Práve im zasvätili svoj život a možno práve preto vedia, že aj táto minca má 2 strany. Ako teda pristupovali k výchove svojich detí? Inšpirujte sa ich radami, určite majú niečo do seba…

Článok pokračuje pod videom ↓

Bill Gates (Microsoft)

https://www.instagram.com/p/BcBzuJuAWs9/?tagged=billgates

Billa Gatesa netreba nikomu predstavovať. So svojou manželkou má 3 deti a známe o je o ňom to, že do 14 rokov nepovolil smartfón či tablet ani jednému z nich. Samozrejme, deti sa rodičov snažili obmäkčiť výhovorkou, že iné deti ich majú, no Bill s manželkou boli neoblomní.

Po dosiahnutí 14 rokov sa tabletu a smartfónu dočkalo každé dieťa, no muselo akceptovať tieto pravidlá:

  • Mohli ich používať len na domáce úlohy či krátke četovanie s priateľmi
  • Nemohli ich používať pri jedení alebo krátko pred spaním
  • Mali vymedzený limit na ich používanie, ktorý nesmeli prekročiť.

Dick Costolo (Twitter)

Bývalý CEO Twitteru mal tiež jasno v tom, ako a kedy povolí svojim deťom používanie tabletov či smartfónov. Narozdiel od detí Billa Gatesa im ich povolil už skôr, než v 14 rokoch, no takisto ich obmedzil v ich používaní.

Používať ich totiž mohli len v obývačke, čo znamená, že Costolo s manželkou tak zabránili tomu, aby sa deti s tabletom či smartfónom hrali pri jedení v kuchyni či pri robení si domácich úloh v detskej izbe.

Evan Williams (Twitter)

wikimedia.org

Evan Williams, zakladateľ Twitteru, má s manželkou Sarou 2 synov. Smartfóny im síce (s obmedzeniami) povolili, no ako už možno tušíte, tablety nie. A svoje rozhodnutie si nevedia vynacvháliť.

Ak by ste totiž navštívili domácnosť Evana a Sary, ako prvé by vás upútali tony kníh. Manželia sú totižto zástancom názoru, že ak chcú ich deti získať nejaké informácie alebo ak sa chcú zabaviť, niet lepšej možnosti, než sa ponoriť do kníh. Tlieskame a želáme si na svete viac takýchto rodičov!

Steve Jobs (Apple)

https://www.instagram.com/p/BcB71f2AgDm/?tagged=stevejobs

Nech tento génius odpočíva v pokoji. Okrem nenapodobniteľných technológií a inovácií svetu zachoval aj radu, ako vychovávať svoje deti. Možno by ste čakali, že deti Steva Jobsa budú mať nonstop k dispozícii ultra moderné technológie, s ktorými si budú môcť robiť, čo chcú. Omyl.

Steve totiž raz prezradil, že svojim deťom nikdy nedovolil používať iPad. iPhone mohli takisto používať len obmedzene. Deti sa totiž snažil viesť k tomu, že žiadna technológia im nikdy nevynahradí priamy kontakt so svojimi najbližšími. Kto pozná život Steva Jobsa vie aj to, že on o tom vedel svoje. A my samozrejme súhlasíme.

Pozri aj: Skutočný význam slov, ktoré vyriekol Steve Jobs na smrteľnej posteli, vás prinúti prehodnotiť váš život

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov