Niekedy by sme možno boli najradšej, keby sme vo všetkom v živote mali úplne jasno.

Túžime nájsť perspektívu, akési záchytné body, ktoré by nám pomohli robiť tie správne rozhodnutia a do istej miery nás navigovali. Týchto 15+ paradoxov vám v tom možno pomôže. Poskytnú vám istý náhľad na život a na rozhodovanie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie najlepšie veci v živote sa nedajú kúpiť

Zdravie, šťastie, rodina, priatelia – na toto jednoducho nemôžete nalepiť cenovku. Prestaňte sa naháňať za majetkom, v snahe nájsť šťastie. Všetko, čo potrebujete, je rovno pred vami.

Rozhodovanie nás paralyzuje

Ak máme na výber príliš veľa možností, často volíme tú nesprávnu, alebo sa rozhodneme narýchlo len preto, aby sme to už mali za sebou. Rozhodnite sa a urobte krok vpred.

Šťastie nájdete práve vtedy, keď ho prestanete hľadať

Niekedy všetko, čo potrebujeme ku šťastiu, je priamo pred nami. Všetko, čo treba urobiť, je otvoriť oči.

pexels.com

Ak sa prestanete snažiť nájsť riešenia, prídu samé

Prestaňte trápiť svoj mozog a nechajte ho na chvíľu s premýšľaním na pokoji. Riešenia objavíte skôr, ako sa nazdáte.

Neuvedomujeme si, čo máme, až kým to nestratíme

Toto platí na všetko v živote, od obľúbených nohavíc, spadnutej zmrzliny, až po tie najťažšie straty v živote, ako je strata milovaného člena rodiny. Nič netrvá večne, užite si teda, kým máte milovaných pri sebe.

Čím viac robíte, tým menej toho máte spraveného

Ak si toho vezmete na plecia príliš veľa, je to skôr kontraproduktívne, a to aj v prípade, ak ste mimoriadne skúsení v multitaskingu. Sústreďte sa naraz len na jednu vec a zvládnete toho viac nielen za deň, ale aj za mesiac, či za rok.

Čo dáte, to sa aj vráti

Od života dostanete to, čo ste do neho investovali, neseďte teda so založenými rukami a nenechajte život len tak plynúť okolo vás. Buďte milí k ľuďom okolo vás, ale aj k sebe samému. Ináč sa všetko zlé vráti a uhryzne vás to nečakane odzadu.

pexels.com

Čím viac chcete mať všetko pod kontrolou, tým menej sa to darí

Bezmocnosť je strašný pocit. Niekedy sa však musíme kontroly na chvíľu vzdať, aby sme videli, ako ísť ďalej. Nesnažte sa preto kontrolovať všetko a každého.

Fikcia môže zmeniť realitu

Veci, ktoré nie sú skutočné, alebo ich skutočnosť nemôžeme dokázať, môžu priniesť veľa radosti. Príbehy, ktoré nie sú pravdivé, ale cítime sa vďaka nim dobre, umenie, ktoré nemá iný cieľ, než tešiť nás, či viera. Nevidíte ich, ale cítite.

Všetci sme rovnakí, ale sme rôzni

Každý je iný, všetci však chceme rovnaké veci – byť milovaní, byť v bezpečí a šťastní. Rešpektujte spôsob, ako ľudia svoje potreby napĺňajú a všetci sa budeme mať lepšie.

Čím viac spíte, tým viac ste unavení

Nuž, nie je to spravodlivé, ale je to pravda. Niektoré výskumy tvrdia, že ak budete vstávať s východom slnka a chodiť spať so sliepkami, budete šťastnejší.

pixabay.com

Zmeniť sa môžete len vtedy, keď akceptujete to, kým ste

Keď akceptujete samých seba, ste pripravení prevziať zodpovednosť za vlastnú zmenu. Tá prichádza z lásky, nie z nenávisti.

Čím viac od problému utekáte, tým viac narastá

Osud nás napokon vždy dobehne. Ak máte dlhy, splaťte ich. Ak ste roky nekomunikovali s rodinou, napravte to. Neignorujte to, čo potrebuje nápravu.

Pochybujte o tom, čo si myslíte, že viete

Svet nám káže pochybovať o tom, čo vidíme, nie však o tom, čo si myslíme. Vlastnú myseľ môžeme zmeniť tak, že pochybujeme o tom, čo v nej je.

Jedzte viac, schudnete viac

Stravujte sa dobrým jedlom, nezabúdajte na výživové hodnoty a minerály. Zhodíte tak viac než na diéte so šalátom a paradajkami.

pixabay.com

Ak prestanete lásku hľadať, nájde si vás

Tak, ako väčšina vecí v živote, to, čo potrebujete, je možno priamo pred vami. Užívajte si život a láska si k vám napokon nájde cestu.

Čím viac čakáte, tým dlhšie všetko trvá

Prestaňte teda čakať a začnite žiť.

Hovorte menej, povedzte viac

Ľudia, ktorí hovoria veľa, toho zvyčajne nemajú veľa čo ponúknuť. Hovorte len vtedy, ak máte na srdci niečo dôležité.

Neplačte nad rozliatym mliekom

Síce, mohli by ste, nemá to však zmysel. Do minulosti sa už nevrátite.

Aký paradox života by ste doplnili vy?

Pozri aj: 9 citátov skvelého režiséra Tima Burtona, ktoré vám pripomenú, že každý z nás je tak trochu šialencom

hackspirit
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov