Na svete sú len dva typy ľudí.

O problémoch tých jedných vie takmer celý svet, pretože sa o nich vôbec neštítia hovoriť. Neustále sa sťažujú a veľakrát radšej namiesto toho, aby daný problém riešili, len bezcieľne vyplakávajú. No a potom je tu tá druhá skupina, teda ľudia, ktorí si môžu prechádzať aj tým najväčším peklom v živote, no povedia o tom maximálne tak svojmu najlepšiemu priateľovi. Ak do tejto skupiny patríte aj vy, určite vám bude týchto 10 vecí dôverne známych.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo teda robia ľudia, ktorí si práve prechádzajú peklom, no snažia sa to skrývať?

#1 Zrazu zostanete super-zaneprázdnený. Či už prácou, hľadaním si nových koníčkov alebo stretávaním sa s priateľmi, ktorých ste nevideli celé roky, niečo si určite nájdete. Len nech nemusíte myslieť na svoju bolesť.

#2 Druhým pomáhate viac ako kedykoľvek predtým. Riešenie ich problémov vám totižto pomáha zabudnúť na tie svoje vlastné.

#3 Nikomu nepoviete “nie”. Na každú žiadosť odpovedáte jednoducho “áno”. Aj to však len preto, aby vám zostalo čo najmenej času pre vaše vlastné myšlienky.

#4 Stali ste sa závislými na hudbe. Či už samotná hudba alebo jednotlivé texty – pomáhajú vám ešte viac precítiť tú bolesť, ktorú cítite. Veľakrát máte dokonca pocit, že daný text je tak presný, akoby bol písaný presne o vás.

pexels.com

#5 Vyhýbate sa očnému kontaktu s niektorými ľuďmi. Viete, ako dobre vás poznajú a viete, že okamžite by odhalili, že s vami niečo nie je v poriadku. A tomu sa chcete všemožne vyhnúť.

#6 “Som v poriadku”. Presne takáto je vaša odpoveď vždy, keď sa vás niekto opýta, ako sa cítite. Klamať je tak jednoduché. Jednoducho nechcete riešiť svoje problémy s niekým iným.

#7 Snažíte sa byť až príliš pozitívni. Možno aj sami viete, že to už trocha preháňate, no myslíte si, že ak tomu sami uveríte, bude to lepšie.

#8 Neustále sa vraciate k minulosti. Nech robíte, čo chcete, na tú udalosť jednoducho nedokážete zabudnúť. A obávate sa, že vás bude mátať po celý zvyšok života.

#9 Chvíle strávené osamote sú pre vás kritické. Vždy, keď zostanete sami, bez ľudí vôkol seba a bez nejakých aktivít, úplne sa zlomíte. Nedokážete sa ubrániť slzám a sužuje vás pocit, že už nikdy to nebude iné.

Foto: Photo by Juan Pablo Arenas from Pexels

#10 Cítite sa osamelo. Aj keď by ste sa neustále stretávali s ľuďmi, budete sa cítiť osamelo. Bojíte sa, že ten kúsok skladačky, ktorý ste stratili, už nikto nenahradí.

Pozri aj: 18 znakov toho, že prežívate „temnú noc duše“, inak nazývanú aj ako existenčná kríza

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov