Foto: Unsplash

Niektorí ľudia stále platia za hotely viac peňazí, akoby museli. Dobrou správou je, že sa tomu dá vyhnúť.

Pre skúsenejších cestovateľov a hoteliérov nebudú nasledujúce informácie určite ničím novým, no mnohým ľuďom dokážu ušetriť radovo aj desiatky eur. Rezervácia v hoteloch nie je vôbec náročný proces a ak je človek ochotný investovať pár minút svojho času, vo výsledku bude spokojný.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kontaktujte priamo hotel

Či už sa chystáte do Tatier, alebo spoznávať najkrajšie európske metropoly, vždy si ubytovanie rezervujte priamo v hoteli. V mnohých prípadoch majú práve hotelové zariadenia na svojich weboch tie najlepšie ceny a ak kontaktujete hotel bez sprostredkovateľa priamo, určite budete spokojní. V ideálnom prípade je najlepšie urobiť si malý rešerš a dané zariadenie si nájsť aj na Bookingu.

Vďaka Genius zľavám či rôznym promo akciám je možné, že vám Booking ponúkne lepšiu cenu, ako samotný hotel. Aj v takom prípade odporúčame priamo kontaktovať ubytovanie a konfrontovať ich s danou cenou. Vo väčšine prípadov by vám hotel mal ponúknuť (minimálne) rovnakú sumu, no zvykom je aj prihodenie malého benefitu v podobe raňajok a podobne. Pre hotel je stále najvýhodnejšie, ak nemusí platiť žiadne provízie tretím stranám, ktoré sú napríklad pri Bookingu na úrovni 15-20 percent.

Ten istý princíp platí tiež v situáciách, kde hotel ponúka akciové balíky na rôznych zľavových portáloch. Iste existujú výnimky, no vo väčšine situácií je hotel rád, keď môže tretiu stranu obísť a všetky peniaze za vaše ubytovanie idú do jeho vrecka bez dodatočnej provízie. Ak si teda budete najbližšie objednávať nejaký pobyt, skúste to práve takto.

Aj tento článok ste si mohli prečítať do konca vďaka našim predplatiteľom.
Staňte sa súčasťou PREMIUM klubu a získate benefity v hodnote 28 €.

Uložiť článok

Najnovšie články