Foto: MovieStillsDB

Párik, o ktorom na Rokforte vedel len málokto.

Patril(i) k obľúbeným vedľajším postavám ságy v knižnej predlohe i filmovom spracovaní. Zohrali dokonca aj niekoľko dôležitých úloh pri zásadných dejových zvratoch v Harrym Potterovi. Osud jednej z dvojičiek bol ale po konci celej série nejasný. Čo sa stalo s Georgeom Weasleym po udalostiach v siedmej časti Harry Potter a Dary smrti?

Článok pokračuje pod videom ↓

To, popravde, mnohí dlho nevedeli. Bitku o Rokfort, na rozdiel od svojho brata-dvojičky Freda, George prežil. V epilógu a ani v ôsmej časti Harry Potter a Prekliate dieťa sa ale ďalší osud Georgea Weasleyho takmer nespomína. Našťastie je tu web Wizarding World (predtým známy ako Pottermore), na ktorom autorka J. K. Rowlingová vysvetľuje veci, ktoré si dovysvetlenie zaslúžili. A rovnako je to aj v prípade postavy Georgea, všimol si web Screenrant.

Foto: MovieStillsDB

Vzal si bratovu bývalú

Tak ako takmer každá postava, aj George Weasley, starší brat Rona Weasleyho, dostal svoj šťastný koniec. Síce bez svojho milovaného brata-dvojičky Freda, ktorý bol zabitý pri bitke o Rokfort, ale predsa.

Ako Rowlingová prostredníctvom webu Wizarding World vysvetlila, istú dobu po udalostiach v knižke/filme Harry Potter a Dary smrti si George vzal za manželku svoju spoluhráčku zo školského metlobalového tímu, Angelinu Johnsonovú. Tá bola, tak isto ako aj George, členkou Dumbledorovej armády.

Postava Angeliny Johnsonovej vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša. Stvárnila ju herečka Tiana Benjamin. Foto: MovieStillsDB

Je známe, že Angelina tvorila pár s Fredom istú dobu počas štúdia na Rokforte, obaja spolu išli aj na bál v štvrtej časti Harry Potter a Ohnivá čaša. Knižná predloha a ani film sa ale ich vzťahu bližšie nevenovali.

Foto: MovieStillsDB

Zblížila ich Fredova smrť

Priateľstvo Angeliny a Freda ale trvalo roky a dá sa teda predpokladať, že práve kvôli jeho smrti sa zblížila s jeho bratom, teda Georgeom. Rowlingová vzťah Georga a Angeliny hlbšie nikde nerozoberala, a teda, keď sa obaja dali dokopy, zosobášili sa a mali dve deti – dcéru Roxanne a syna, ktorému dali meno Fred.

Rowlingová tiež v texte na Wizarding World pripomína, že George znovuotvoril obchod so žartíkmi, ktorý kedysi s Fredom vlastnil v Šikmej uličke. Ten boli nútení po začiatku druhej čarodejníckej vojny zatvoriť.

Foto: MovieStillsDB

Ako je spomenuté, slávil ešte väčší úspech, na čo by bol Fred nepochybne hrdý. Úspech tohto obchodíku bol dokonca tak enormný, že dokonca aj Ron, jeho mladší brat, sa rozhodol po rokoch zanechať kariéru aurora (teda lovca čiernych mágov) a Georgovi vypomáhať.

Uložiť článok

Najnovšie články