Foto: Profimedia

Po doštudovaní kvantovej fyziky sa chce malý génius vrhnúť na vzdelávanie v oblasti medicíny.

Pred časom sme o malom géniovi Laurentovi Simonsovi písali aj my. Už vtedy mal odvážne ciele, chcel dosiahnuť, aby boli ľudia nesmrteľní. Teraz, keď má Laurent 12 rokov, sa mu podarilo doštudovať magisterský stupeň v odbore kvantovej fyziky. Tu však s nasávaním poznatkov ani zďaleka nekončí, chce sa venovať medicíne.

Ako informuje portál Le Parisien, 12-ročný Laurent Simons zvládol magisterské štúdium v odbore kvantovej fyziky za jeden rok namiesto dvoch. Za študijné úspechy dokonca získal aj vyznamenanie. Tvrdí však, že ani zďaleka nedosiahol svoje maximum. Kým jeho rovesníci ešte len teraz študujú na druhom stupni základnej školy, on tento stupeň ukončil, keď mal len 7 rokov. Keď mal 9, začal pokukovať po vysokých školách.

Priemerné IQ sa pohybuje v rozmedzí 90 až 100 bodov, to Laurentovo sa však šplhá k hranici 145 bodov, informuje portál Noviny.cz. V nasledujúcich rokoch sa mladý génius plánuje venovať štúdiu medicíny. Chce sa venovať najmä vývoju umelých orgánov, vďaka ktorým by ľudia mohli byť nesmrteľní.

Tento odbor sa zvyčajne študuje aj 12 rokov. Laurent už ale dokázal, že je nesmierne šikovný, je teda pravdepodobné, že to zvládne v omnoho kratšom čase. Je isté, že o ňom budeme v budúcnosti ešte počuť. Už teraz ho ale mnohí prirovnávajú k Einsteinovi či k Hawkingovi.

Uložiť článok

Najnovšie články