Foto: MovieStillsDB

Je tu utorok a my vám prinášame náš pravidelný filmový prehľad.

Udržať si prehľad v novinkách, ktoré sa dejú vo svete filmu a televízie môže byť časovo náročné a únavné. Našťastie sme tu však my, aby sme vám vaše hobby trošku uľahčili. Tak ako každý týždeň, aj ten uplynulý priniesol novinky, premiéry a trailery, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Od smrti Robina Williamsa ubehlo päť rokov

Utiekla viac ako polovica dekády, čo svet stratil úžasného komika Robina Willamsa. Herec po sebe však zanechal ohromné kultúrne dedičstvo, ktoré aj naďalej šíri do sveta pozitívne posolstvo. Filmy ako Jumanji, Spolok mŕtvych básnikov či Otec v sukni zostanú spoločne s hercom navždy v našich srdciach.

Netflix bude mať vlastný „Top Gear“

Program tohto formátu zabezpečil televízii BBC počas rokov slušný príjem, až sa ho nakoniec rozhodla zrušiť… Produkcia Top Gearu bola aj pre televízneho giganta finančne príliš náročná. Pod zmenenou značkou na Grand Tour sa Top Gear presťahoval na Amazon, ktorého rozpočet je patrične vyšší. Podobný seriál si pre svojich divákov pripravil aj Netflix. Ten sa však rozhodol zájsť o čosi ďalej a dielo, ktoré produkovala Charlize Therone sa tak ponáša na skutočnú verziu Hot Wheels.

Scorseseho Irishman je za dverami

Martin Scorsese dal svetu niekoľko výborných gangsteriek ako Kasíno, Mafiáni a Mean Streets alebo filmy Letec či Vlk z Wallstreet. Legendárny režisér 70., 80. a 90. rokov si tentokrát prichystal svoje nové dielo pre Netflix. Tešiť sa môžeme na herecký mafiánsky ansámbel v podobe DeNira, Pesciho a Pacina – teda v podstate starej partie. Film je adaptáciou knižnej predlohy z názvom I Heard You Paint Houses a teraz prichádza so svojím prvým trailerom.

Macaulay Culkin odpovedal na reboot Sám Doma

Pred pár dňami sme vás informovali, že Disney chystá reboot filmov ako Noc v múzeu a Sám doma, pretože niektoré okolnosti by mohli zmiasť mladších divákov. Filmy budú uvedené pri príležitosti spustenia streamovacej služby Disney+ a vyzerá to tak, že sa máme na čo tešiť. Nie každý sa však z obchodných plánov štúdia teší. Je vidieť, že Macaulay Culkin drží stranu ortodoxným fanúšikom a na svojom Twitteri publikovalo túto fotografiu s popisom: „Takto by vyzeral reboot Sám doma naozaj„.

Nakrúcanie Aquamana 2 bolo odložené

Jason Mamoa, ktorý je hlavným predstaviteľom Aquamana, sa v príspevku na Instagrame ospravedlnil filmovému štúdiu aj fanúšikom. Kvôli jeho iniciatíve na Havaji sa totiž musela pozastaviť produkcia nakrúcania pokračovania filmu. Momoa v súčasnosti protestuje s radou aktivistov proti výstavbe teleskopu na posvätnom havajskom kopci. Na jeho stranu sa pripojil aj The Rock, ktorý avizuje, že vždy bude stáť na strane vedy a pokroku, no nie keď je v rozpore s ľudskými právami.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jason Momoa (@prideofgypsies),

Nové Hviezdne vojny budú poriadne dlhé

Epizóda 9 milovaných hviezdnych vojen je za dverami. Star Wars budú premiérovať, ako je zvykom, v decembri v období Vianoc. Pri skladaní soundtracku sa do titulkov opäť vrátil legendárny John Williams, ktorý vytvoril soundtrack aj pre Indiana Jonesa či Harryho Pottera. Čo je však najzaujímavejšie, je fakt, že samotný soundtrack už bol vydaný a jeho stopáž presahuje 135 minút, teda dve hodiny. Toto naznačuje, že sa môžeme tešiť ešte na dlhšiu stopáž filmu samotného.

HBO Max privíta The Big Bang Theory

WarnerMedia spúšťa vlastnú streamovaciu službu. Tá bude niesť názov HBO Max a v princípe pôjde o vylepšenú verziu HBO GO, ktorá bude viac-menej fungovať ako Netflix. Obľúbený seriál The Big Bang Thoery môžeme momentálne nájsť na Netflixe aj ja na HBO GO, no na lukratívne práva seriálu od televízie CBS si však brúsia zuby Warnerovci a tak ide zrejme o ďalší titul, s ktorým sa bude musieť Netflix rozlúčiť. Streamovací gigant sa musí pripraviť na tvrdú konkurenciu, ktorá ho postihne aj v našich končinách. To však značí väčší výber pre divákov a zrejme aj nižšie ceny za streamovacie platformy.

Nie každý je spokojný s koncom Game of Thrones

To je už v podstate stará známa vec. Po dlhých rokoch vysielania seriál ukončil svoje pôsobenie na televízii HBO. To pochopiteľne zarmútilo obsadenie, štáb a v neposlednej rade fanúšikov. Tých však zarmútil aj fakt, ako sa seriál skončil a ak toto čítate, zrejme ste jedným z nich. Herečka Natalia Tena, ktorá si v seriáli zahrala Oshu sa priznala, že ani jej sa nepáčil záver Game of Thrones. Podotkla však, že poslednú sériu si užila, no až do bodu, kedy Arya zabila Night Kinga. Toto sú zrejme slová, s ktorými sa viacerí z nás vedia stotožniť.

Uložiť článok

Najnovšie články