Foto: Weibo

Niektorým ľuďom úcta k zvieratám nehovorí nič.

Pandy veľké sú symbolom Číny a tieto rozkošné medvede sú pre ne takmer posvätné. Ale nájdu sa aj takí ľudia, ktorí nerešpektujú potreby azda žiadneho zvieraťa. Poľutovaniahodná udalosť sa nedávno odohrala v zoo v čínskom Pekingu. Informuje o tom Bored Panda

Panda Meng Da odpočívala vo svojom výbehu. Ako to býva, tieto zvieratá nie sú veľmi aktívne, čo sa ale nepáčilo niektorým turistom. V snahe o to, aby ju prebrali sa uchýlili k činu, z ktorého ostáva rozum stáť. Dvaja turisti do nej hodili kamene.

Krátke video uverejnené na čínskej sociálnej sieti Weibo sa začalo rýchlo šíriť a asi sa nenájde jeden človek, ktorý by konanie turistov obhajoval.

Po hodení kameňa sa panda prebrala a začala skúmať, čo ju to trafilo. Turisti tak dosiahli svoje a prinútili pandu k pohybu.

Ako informuje portál babskeveci.sk, hovorca zoologickej záhrady povedal The Beijing News, že ošetrovatelia neskôr hneď nabehli na scénu a uistili sa, že panda je v poriadku a neutrpela žiadnu ujmu. Taktiež zabezpečili prevenciu, aby sa niečo takéto viac neopakovalo.

Takýto incident, žiaľ, nie je ničím novým. Aj minulý rok sa v čínskom meste Hanzhong turisti nevedeli vpratať do kože a hádzali do pandy kamene. Následne boli zo zoo vykázaní a zaradení na čiernu listinu.

Pozrite si celé video:

Uložiť článok

Najnovšie články